Toimiston sisustussuunnittelu

Suuri työsarka, toimistokokonaisuuden suunnittelu. Kohteessa oli enemmän kuin 16 erilaista tilaa työpöydälläni, jotka olivat vaille mitä erilaisimpia suunnittelua vaatia toimintoja, kalusteista pintamateriaaliratkaisuihin. Suunnittelua kaipasi kahvio/lounassali, pari muuta lounastilaa, useampi neuvotteluhuone, mukaanlukien aulatiloihin suunniteltavia eri kokoisia ja viihtyisiä istuinryhmiä.

Uusi brand book oli jo määritelty mainostoimiston toimesta. Graafisen ilmeen mukaiset määritteet: värit, muodot ja elementit ovat aina hyvä rajaus myös sisustusta suunnitellessa. Uuden ohjeistuksen muotokieli ja tyyli oli linjausta, joka mahdollisti tyylikkään kokonaisuuden suunnittelun rakentamisen.

Kalustevalinnoista

Kalustevalinnoissa lähdin etsimään tänne asiakkaan toiveiden mukaisia kalusteita: kotimaisia, laadukkaita ja kestäviä. Ehdolla oli useampi varteenotettava vaihtoehto, joissa kalusteiden muotokieli vastasi hyvin uuteen ilmeeseen. Vaihtoehtoja tuli pengottua useammilta tavarantoimittajilta.

Viihtyisyyden vahvistajana on oivaa käyttää yritykseen omaan identiteettiin sopivaa kuvamaailmaa, joka oli tässä vaiheessa vasta markkeeraamassa uudistuvaa tunnelmaa. Osa entisistä kalusteista oli tullut jo tiensä päähän, osaa oli tarkoitus käyttää muissa tiloissa. Nyt toivottiin vankkaa ja hyvää laatua.

Tärkeä kriteeri, vahva kotimaisuusaste

Suomalaisilla valmistajilla on upeita tuotteita, mutta pitkät toimitusajat ja siten aikataulullinen saatavuus meinasi olla tässä projektissa kova haaste! Meidän kaikkien suosikiksi nousi kotimainen POIATin Lavitta-tuoli, joka oli koeistuttavanakin asiakkaalla. Projektissa päästiin kohtuullisen hitaan alun jälkeen hyvinkin pian kartoittamaan asiakkaalle mieluisia valintoja, ja projekti eteni viikottaisin tarkistuskierroksin yhdessä asiakkaan kanssa haluttuun suuntaan. Projektia on aina mukava edistää, kun yhdessä tiimiin kuuluvien kanssa ollaan kaikki samalla kartalla. Viikottaiset suunnantarkistus-palaverit ovat näinkin suuressa projektissa erityisen tarpeen.

Seinäpintoihin oli työvaiheessa ehdolla suurtulosteet ja sormipaneelia. Puu tuo lämpöä ja kuvamaailma tuo yrityksen ydintä esille. Huumori ja silmänilo! Ne ilahduttaa aina, niitä ei kannata unohtaa. Ilme ja visioivat kuvat markkeerausvaiheessa.

Puuta, väriä ja brändi-ilmettä

Koska useat tilat olivat ennestään enimmäkseen pelkästään maalarinvalkoista seinää, halusin lähteä tuomaan tänne lämpöä ja uutta värimaailmaa. Olemassa olevien ennestään metallijalkaisten kalusteiden sijaan puiset tuolit ja puupintaiset pöydät ovat viihtyisyyttä erityisesti muokkaava vaihtoehto. Tässä muutamakin versio erilaisista mahdollisista pintamateriaalivaihtoehdoista.

Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa punnita

Pintamateriaaliksi kahvio/lounastilaan oli ehdolla sormipanelointia ja maalipintaa. Suunnitteluvaiheessa on helppo testata erilaisia vaihtoehtoja: tapetointikin on kätevä ratkaisu, mm.Rebel Wallsin tapeteissa on paljon vaihtoehtoja, jotka on räätälöitävissä omien mittojen mukaan ja haluttua tunnelmaa saa luotua helposti. Valinnoissa on otettava aina luonnollisestikin rakennuksen tyyli ja ikä huomioon.

Jatkossa muistakin tiloista suunnitteluprosessin kurkistuksia.

Riitta

Sisustajana arvostan järkevää ajattomuutta ja varmaa tyylikkyyttä, jossa saa näkyä persoonallisuus. Kodin sisustuksessa olellisinta on asukkaan oma maku ja omat mieltymykset. Yritysten sisustuksissa sen sijaan kiinnostavuus luodaan erottuvuudella. Brändi ja yritysilme on ratkaiseva johtolanka. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus, jossa sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin

Mökin uusi ilme

Perinteisen hirsimökin päivityksessä meni kaikki uusiksi sisätiloissa. Remppaprojekti aloitettiin varhain keväällä, jolloin uimavedet olivat vielä jäässä. Silminnähden merkittävimpänä muutoksena tässä

Lue Lisää