Neuvotteluhuoneen tunnelma

Millainen tunnelma on hyvä olla neuvotteluhuoneissa? Halutaanko tilan olevan rauhallinen, rento vai tehokas? Tunnelmaan voi vaikuttaa helposti valitsemalla tilaan yrityksen brändiä vahvistavia elementtejä ja yrityksen määriteltyjä värimaailmoja. Valkoiset seinät on jo nähty.

Syksyn projektissani suunnitelmaan kuului yrityksen uuden ilmeen mukaisia elementtejä.

Rentoon kokoustilaan oli suunnitteilla rentoja tämän päivän mukaisesti ergonomisesti käteviä ja järkeviä kalusteita. Tässä tapauksessa pengottavanani oli asiakkaan pyynnöstä rentoja istuimia, säkkituoleista ja pallotuoleista lähtien. Meidän suunnittelijoiden tehtävänä on etsiä halutunlaisia kalusteita. Suomalaisuutta edusti tässä kohtaa ehdotusta mm.Eimin yksinkertaisuudessaan selkeälinjaiset tuolit, joista myös keinutuoli on oiva vaihtoehto.

Väreillä tunnelmaa toimistoon.

Tänne haluttiin rento fiilis, ”metsäinen tunnelma, jossa olisi vaikka linnunlauluakin äänitehosteina”. No, äänimaailmaa ei nyt lähdetty kuitenkaan hakemaan, halutunlainen tunnelma onnistuu pintamateriaali-valinnoillakin kätevästi.

Vaihtoehtoja valkoisille seinille

Suunnitteluvaiheessa voidaan ideointia tehdä juuri sellaiseksi kuin halutaan ja kuten toive oli: ”rento metsäinen tunnelma”. Kokoustilojen pinnat on markkeerattu tässä värien ja erilaista tunnelmaa viestivin tapetein. Kuvin ja tunnelmin, joita voi suunnitteluvaiheessa ideoida juuri sellaiseksi kuin halutaan. Markkeerauksissa tapetit Rebel Wallsilta.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.
Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin

Toimiston suunnittelu

Mitä suunnitteluprosessissa tapahtuu? Suunnittelun työstö lähtee surraamaan (päässäni) jo heti ensimmäisen kohteessa käynnin jälkeen. Briiffin ja hyväksytyn tarjouksen jälkeen tarkennetaan

Lue Lisää