Mökin uusi ilme

Perinteisen hirsimökin päivityksessä meni kaikki uusiksi sisätiloissa. Remppaprojekti aloitettiin varhain keväällä, jolloin uimavedet olivat vielä jäässä.

Silminnähden merkittävimpänä muutoksena tässä mökkiprojektissa oli portaiden sijannin vaihtaminen. Vanhat puuportaat siirrettiin pois keskeltä huonetta, jotta keittiö ja koko huone saatiin toiminnoiltaan järkevämmäksi.

ENNEN

Kaikki pinnat käsiteltiin

Katto maalattiin valkoisella, seinäpinnat käsiteltiin kolmesti öljyvahalla ja lattia maalattiin betoluxilla. Myös ovet ja ikkunanpokat maalattiin valkoiseksi.

ENNEN

Vanha takka sai häädön

Vanha tilaa vievä ja savuttava takka oli jo aikansa elänyt. Siitä oli jo muodostunut turhuus, joka vei tilaa eikä lämmittänyt kunnolla. Tilalle tuli uusi siro takka ja portaat mahtuivat hienosti entisen vanhan takan paikalle.

ENNEN

NYT

Parrut

Mielummin överit kuin vajarit

Se on täällä talon motto. joka miellyttää asukasta. Remontin edetessä kontrastisuus alkoi maistua asukkaalle vaihe vaiheelta yhä enemmän, joten hirret käsiteltiin öljyvahalla lopulta kolmesti.

Hirsiseinät käsiteltiin COLORIA öljyvahalla, sävy LATTE, jolloin saadaan sävytettyä hirren kellastunut sävy.

Katto: Colorian valkoinen tai valkoinen kuultomaali

Parrut: tummaksi kuultavalla paneelimaalilla TIKKURILA 218A jonka sävy yhdistyy metalliportaikon sävyynkin (on grafiittiin taittava, ei ole täysin musta).

Kalusteilla tehdään tilasta oman näköinen

Täällä mutkat eivät ole koskaan liian suoria. Kalusteita oli paljon omasta takaa, joten kalusteistakin valikoitui olemassa olevista kalusteista valkoisimmat lempisohvat. Valinnan varaa riitti. Tärkeää oli karsiminen, joka lienee haasteista suurin useimmissa sisustusprojekteissa. etenkin kun kalusteisiin ja somisteisiin liittyy vahvoja tunteita.

ENNEN

KEITTIÖ

Keittiön taso on kivitaso, jossa siinäkin pilkahtelee hienoinen bling bling- kimmellys, kun valo siihen oikeassa kulmassa osuu. Tumman ja valkoisen liitto toimii.

Uusi mökkikeittiö on nyt selkeä, toimiva ja raikas. Keittiössä yhdistyi yläkaapeissa ajaton valkoinen ja alaosassa tumma ruskea. Vetimet ovat vaimeasti mökkimäisen rustiikkiset. 

Rappuset järkevämmälle paikalla

KEITTIÖ ENNEN

Näkyvin muutos oli rappusten sijainnin vaihtaminen. Puiset portaat huonetilan keskeltä siirtyivät vanhan massiivisen takan tilalle, jolla saatiin koko mökkiin tilaa. Kivitasoinen saareke toimii tilavana pöytänä ja lisäsi reilusti säilytystilaa.

Ikkunoihin ei aina verhoja kaivata, onhan maisemat jo itsessään niin kauniit. Vankat tuppeen sahatut ikkunanpuitteet markkeeraavat riittävästi ilmettä.

Vastaavan tyyppisiä mökkejä Suomessa on paljon. Silloin kun sukupolvi vaihtuu, on hyvä hetki tehdä päivityksiä jotka nostavat mökin arvoa ja jatkavat mökin ikää. Täällä tehtiin rohkeita päätöksiä ja on nyt sukupolven vaihdoksen myötä tämän hetkisen asujansa näköinen. Tutut kalusteet ja todelliset ”omat helmet” tekevät uudistetusta tilasta aina persoonallisen. Nyt tämä mökki palvelee vuosikymmeniä eteenpäin tähän päivään päivitettyine ratkaisuineen.

Ota yhteyttä, käydään läpi millainen päivityssuunnitelma sinulle olisi sopiva!

Riitta

Sisustajana arvostan järkevää ajattomuutta ja varmaa tyylikkyyttä, jossa saa näkyä persoonallisuus. Kodin sisustuksessa olellisinta on asukkaan oma maku ja omat mieltymykset. Yritysten sisustuksissa sen sijaan kiinnostavuus luodaan erottuvuudella. Brändi ja yritysilme on ratkaiseva johtolanka. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus, jossa sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin

Mökin uusi ilme

Perinteisen hirsimökin päivityksessä meni kaikki uusiksi sisätiloissa. Remppaprojekti aloitettiin varhain keväällä, jolloin uimavedet olivat vielä jäässä. Silminnähden merkittävimpänä muutoksena tässä

Lue Lisää