Sisustussuunnittelu

Tekemisiäni

Minulla on ollut mahdollisuus luoda uutta ja toteuttaa tekemisiä, joihin on ollut tekemisen into ja palo. Silloin kun jotain uutta pitää luoda ja saada aikaiseksi, niin tartun toimeen. Olen se tyyppi, joka avaa ovia muillekin, lobbaa ja aloittaa pioneerimaiset tekemiset. Näin se vaan on mennyt. Se on voimaani ja luovuuteni iloa.

Kun Suomesta puuttui kollegoita yhdistävä yhteisö, perustin yhdistyksen, Sissarit.

Jep. minä sen perustin, ambitioni oli saada yhdistettyä voimat ja ajaa alan kollegoiden kanssa alan asioita eteenpäin. Sissareiden aikana käynnistin useita uudenlaisia yhteistyökuvioita eri pääkaupunkiseudulla toimivien kauppakeskusten ja Suomen Messukeskuksen kanssa.

Kouvolan Asuntomessuille loin messuhistorian ensimmäiset opastetut sisustuskierrokset, joka oli 2019 täysin uusi palvelumuoto. Opastetut kierrokset vetivät hyvin väkeä ja palaute oli kiitettävää. Valitettavasti korona tiputti tämän uuden kiitetyn livekohtaamiseen ja vankkaan taustaperehtymiseen perustuvan palvelumuodon. Kohdata ihminen ihmisenä, kertoa sisustamisista pintaa syvemmältä kiinnostavina tarinoina. Mikäs sen kiinnostavampaa!

Kun lehtihyllyistä puuttui sisustusaiheinen värityskirja, toteutin sellaisen ja syntyi Sisusta ja Väritä -värityskirja. Teimme sen yhdessä piirtäjän, Katja Pulkkisen kanssa yhdessä.

Olen tehnyt useita koulutuksia ja luennointeja, mm. Habitaressa ja Kevät-messuilla. Aiheeni ovat yrittäjäkeskeisiä, visuaalisuuden ja yrityskuvan merkityksestä yritysidentiteetin rakentamiseen. Viimeisimpinä vuosina pyydetyt aiheet ovat painottuneet sisustusaiheisiin. Yrityskuvalliset aiheet ovat olleet tärkeä osa intressiäni, jossa on yhdistynyt opettaja-taustani ja markkinointialan viestintään, design managementiin perehtynyt koulutukseni.

Riitta Bergman

Koulutuksiltani olen Steiner-pedagogi/luokanopettaja, medianomi AMK/design manager ja sisustussuunnittelija.

Työelämässä toimin pitkään Helsingin Rudolf Steiner -koulun luokanopettajana. Sitten hyppäsin uteliaisuuttani uuteen: yrityskuva-mainostoimisto-maailmaan ja tapahtumamarkkinoinnin pariin, työskennellen B toB ja B toC -markkinnoin parissa ennen sisustusalan yrittäjyyttä.

On sitä tullut ollut esilläkin. Kenen kotona -ohjelmassa näkyy silloinen kotini, jonka jälkeen olen muuttanut jo kolmesti.

”Where ever i lay my hat, that´s my home.”

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin