Katse kotiin

sisusta koronan aikana, maalaus, maalaaminen

En olisi ikinä uskonut että poustaan kuvaa vessapaperi-rullasta. Siitä on nyt noussut kuitenkin tämän ajan symboli. Korona on kyykyttänyt meidät kaikki, koko maailman. Emme olisi varmasti kukaan katsonut tämän ikinä olevan mahdollista. Suositukset ja rajoitukset ovat pakottaneet meidät mahdollisimman vähälle lähikontaktoinnille.

Nyt on siis aikaa tehdä omissa kodeissa piristyksiä. Pieniäkin.

kylppärin paneelin maalaus

Kylppärin pintojen maalaaminen odotutti toimeen tarttumista muka-syistä jo pitkään.
Tila, johon minulla on kyllä jo suunnitelma olemassa. Marmorinen, tämän asunnon ikään ja tyyliin sopiva suunnitelma on tehty, mutta toteutus saa odottaa. Keskittymispinnat ovat nyt muissa asioissa, itsekullakin.

Haluankin nostaa esille oman mottoni, joka on aina ollut osa sisustusfilofiaani: käytetään luovuutta ja ollaan rohkeita välittämättä muiden mielipiteistä. Oma tahtotilan ja mielipiteen kuuleminen on kaikille omissa kodeissaan tärkeintä.

Pienilläkin muutoksilla saa yllättävän paljon aikaan. Pyydä asiaan perehtyneiltä/kouluttautuneilta/alan ammattilaisilta jeesiä, jos mietityttää värisävy tai mittaihmetys. Aika moni meistä sisustussuunnittelijoista arvostaa olemassa olevaa ja osaa ehdottaa sinulle miten pyörittää sinun olemassa olevat kalusteet. Kyse on ammattilaisuudesta ja yhdistelyn taidosta. Älä turhaan sotke päätäsi sadoilla mielipiteillä.

Tehdään nyt, juuri nyt, ne pikkupetraukset kodissasi.
Voitetaan korona, otetaan sen pakottama ajallinen hyöty irti tästä ajasta.

Opastetuille sisustuskierroksille Tuusulaan

Asuntomessut ovat yksi kesän kiinnostavin retkikohde monelle rakentamisesta tai kodin laittamisesta kiinnostuneille. Viime vuonna Kouvolassa järjestettiin ensimmäistä kertaa opastettuja sisustuskierroksia, jotka osoittautuivat suosituksi tavaksi tutustua messukohteisiin.

Sisustuskierroksia on tiedossa myös Tuusulassa ensi kesänä.

Me ihmiset olemme uteliaita, joka on tutkitustikin positiivinen piirre elon, ilon ja vireyden kannalta ;). Kierrosten idea on tutustua kohteiden taustoihin ja tarinoihin, perusteluihin ja syihin ratkaisujen taustalla. Rakastan tarinoita. MIKSI mihinkin ratkaisuun on päädytty, se on juuri se innostava kysymys, johon pyritään näillä opastetuilla, vetämilläni sisustuskierroksilla pureutumaan.

Tuusulan Asuntomessuilla tullaan näkemään kovin erityyppisiä kohteita. Odotettavissa on näyttäviä, toisistaan erottuvia, erilaisia kohteita. Mikä meidät itsekunkin saa sanomaan Wau? Kaikilla meillä on erilaiset maut ja vertailupohjat mitkä ihastuttavat. Yhdelle se on asunnon pohjaratkaisu, toiselle sisustus, kolmannelle jokin muu peruste.

Pyrin pohjatyössäni kartoittamaan kiinnostavimmat kohteet, jotka ”mahtuvat” sisustuskierroksille. Kiinnostavuusperuste voi olla kohteen pohjaratkaisu, pintamateriaalit, sisustuksen linja tai jokin muu mikä on noston arvoinen seikka juuri tänä vuonna ja näillä messuilla. Sisustuksellisesti syy saattaa olla trendien mukaisuus, tai ajattomuuden ilmentymä, harmooninen kokonaisuus. Syitä on monia.

Innolla odotan kevään etenemistä ja kohteisiin tutustumisia :).
Sitä ennen on vielä paljon tekemistä.
– Riitta
#asuntomessut2020 #tuusula #opastetutsisustuskierrokset #sisustus

Uutta väriä ja ilmettä kotiin vuoden 2020 kunniaksi!

Uusi vuosi tuo aina uutta tullessaan! Vuosi 2020 tuo entistä enemmän värejä sisustukseen, josta itse pidän kovasti! Valkoiset seinät saavat uutta ilmettä tapeteilla ja maalilla. Itse olen muuttanut viime vuonna. Uuttahan on aina mukava laittaa kuntoon, joten uutta tekemistä on ollut omissa kuvioissakin.

Tilan tunnelma vaihtuu täysin toiseen seinien saadessa maalia tai tapettia pintaansa. Suunnittelijana nautin siitä kun trenditkin suosivat värejä! On suuria kuoseja ja kuvioita, joten ilolla vahvistankin nyt omaa toimintaani kertomalla että saat nyt upeat tapetit kätevästi kauttani. Suosittelen aina mielelläni asiakkailleni kohteisiinsa rohkeampaa valintaa valintoja. Useimmiten rohkeampi valinta osoittautuu oikeaksi ratkaisuksi, sillä hyvään tunnelmaan ihastuu päivä päivältä vain enemmän. Näin on käynyt itsellenikin.


tapetilla ilmettä rebel waLLS

Tilatessasi nyt Rebel Wallsin tapetit kauttani, teen sinulle yhden seinän visiointisuunnittelun juuri sinun tilastasi/huoneestasi hintaan 150,00€ (kotitaloushinnat sisältävät jo alv:n 24%). Tarjous on voimassa karkauspäivään 2020 saakka.

Käy tutustumassa upeisiin tapettivalikoimiin: https://rebelwalls.com/fi

Tilaan kuin tilaan löytyy juuri se oikea tunnelma, on kyseessä koti, putiikki, toimisto tai muu julkinen tila. Tehdään sinun idyllisi mukainen tila❣️

Värikästä karkausvuoden alkua sinulle,
Riitta

Habitare 2019 ja Mind spaces

Habitare 2019 ja Mind Spaces- teema kutsuu ensi viikolla.

Missä mieli lepää? Millaisessa tilassa mieli inspiroituu? Miten aistit vaikuttavat muuttuvissa elämäntilanteissa? Koemme aistein eri tilojen tunnelmat, onnellisuudenkin. MINDSPACES on suunnattoman kiinnostava teema! Mind spaces sukeltaa mieleen. Innolla odotan ensi viikkoa. Viime vuonna pureuduttiin jo juuriin ja aitouteen, nyt sukelletaan vielä syvemmälle. Kuulostaa aidolta rehellisyydeltä.

Nyt saamme tunnustaa, että koti on siellä missä sydän on.

”Where ever i lay my hat, that´s my home. Vai menikö se niin että…where ever i lay my heart, that´s my home?

Allekirjoittaneellakin on muutama mielenkiintoinen tehtävä Habitaressa: Kierretään yhdessä tärppiosastot, saat vinkit toimijoista ja yrityksistä, joiden valikoimista löydät erilaisiin elämän tilanteen tuomiin muutostilanteisiin oivia ratkaisuja.

Kuinka muuttuva elämän tilanne vaikuttaa sisustukseen? Käydään läpi, mitä muuttotilanteessa kannattaa ottaa mukaan? Miten tehdä valintoja ekologisesti?
Katso myös muutkin Habitare 2019 ohjelmat ja opastetut kierrokset, tarjolla on paljon mielenkiintoista. Löydät minut täältä.

Nähdään Habitaressa!

Opastetut sisustuskierrokset

Ensi viikolla olen oppaanasi Asuntomessujen opastetuilla sisustuskierroksilla.

sisustussuunnittelija Riitta Bergman opastetut sisustuskierrokset
Miksi mennä kohteisiin opastettuna? MIKSI on varmastikin se päällimmäisin kysymys, mihin olen näihin kohteisiin tutustuessani pyrkinyt saamaan vastauksia. Sen tähden, koska itse olen utelias kuulemaan, miksi joku ratkaisu on tehty. Aika moni minunkin lisäkseni on! Messukohdekierroksilla kuuluu jonossa paljon ihmettelyä, miksi johonkin ratkaisuihin on asunnoissa päädytty tai mistä hankintoja on tehty. Olen ottanut näistä ihmettelyistä selvää.

Uteliaisuus on ilo!

Kysymällä, ja kohteisiin etukäteen pitkin kevättä tutustumalla asiat selviävät. Olen saanut kysellä ja haastatella rakennusprojektin eri osapuolia, asukkaita ja suunnittelijoita. Olen pyrkinyt kaivamaan rivien välistä syitä ja perusteluita, vähän muutakin kuin sen, mitä lehdissä on kirjoitettu ja kuvattu.

Uuden kodin rakentaminen on sujuvan yhteistyön tulosta, jossa tarvitaan toiveita & realistisuutta, haaveita & konkretiaa, hyvää yhteishenkeä & kompromisseja. Rakennusprosessi vaatii paljon raatamista, hikeä ja vaivannäköä ja kaiken kruunaa kauneus. Onnistunut sisustaminen vaatii hyvää esteettistä silmää ja rohkeutta oman maun toteuttamiseen. Olen yrittänyt penkoa talon sydämen.

Talo Korea

SISUSTUSVIIKKO 22.-28.7.
– Rantakortteli, Tallipuiston kortteli, Pioneerikoulu ja Paja-aukio

Opastetuille kierroksille osallistujat pääsevät etujoukoissa ennen muita messuportista sisään, kuten Korian entisellä kasarmialueella kuuluu sanoa. Jos ryhmien tahti ja aika sallii, niin jatkamme matkaa yli ennakkoon ilmoitettujen kohteiden. Sisustuskierroksilta saat joka tapauksessa tärpit kaikkiin messukohteisiin.
kouvola kartalle


Opastetuille kierroksille osallistuville on luvassa Kouvolan Lakritsin special-kassi, jota ei kellään vielä muuten olekaan!
Kokoan juuri kassien sisältöjä. Hyvää on luvassa, sittenpähän näet ;).

#erotumassasta #kouvolanlakritsi

ASUNTOMESSUT KOUVOLASSA 11.8.2019 SAAKKA.

SISUSTUSVIIKKO VIIKKO 30 MAANANTAISTA 22.-SUNNUNTAIHIN 28.7.
Sisustusviikolla kohteessa nro 8B, SISUSTUSLOUNGESSA on ilmaista sisustusneuvontaa á 20min/asiakas. Paikalla on ympäri Suomen toimivia sisustussuunnittelijoita runsas tusina, joten voit valita mieluisesi, mm. useita Kenen Kotona -ohjelmasta tuttuja sisustussuunnittelijoita. Tule ja hyödynnä tämä etu! Sisustusneuvonnasta lisää seuraavaksi. Seuraa Sisustuspilkkuja- blogia!

sisustussuunnittelijat Asuntomessuilla 2019