sisustussuunnittelija, sisustusvalmentaja ,sisustussalaisuudet

Sisustus ei ole mitään salatiedettä. Se on joukko lainalaisuuksia, joita alaan perehtyneet ovat kouluttautuneet, sen lisäksi, että onnistuneeseen sisustuksen luomisessa eduksi on hyvä visuaalinen silmä.
Avaan täällä muutamia tekijöitä, joiden avulla pääset itse toteuttamaan myös itsellesi kauniin sisustuksen.
Lista vinkeistä on loputon, mutta tässä kolme sisustuksen salaisuutta, jolla pääset alkuun.

1) Hallittu KOKONAISUUS
Miksi jotkut tilat vain näyttävät paremmilta kuin toiset?
Sisustusalan ammattilainen, asiaan perehtynyt sisustussuunnittelija katsoo aina ensin kokonaisuutta. Kokonaisuus on onnistus, kun esteettisyyden lisäksi myös tilojen toiminnallisuus on kohdallaan.

2) Onnistunut YHTENÄISYYS
– Onnistunut kokonaisuus muodostuu paloista hyviä yhtenäisyyksiä. Yhtenäisyyden lainalaisuudessa esim.pintamateriaalit toimivat hyvin yhteen. Kalusteiden keskinäinen toimivuus on myös yksi onnistunut sisustuksen salaisuus. Tai sitten niiden hienosti hallittu, harkittu ja toimiva vastakohtaisuus, jopa hyvä ristiriita. Jos tämä kuulostikin jo vaikealta, pyydä ammattilainen apuun, joka haasteeseesi perehtyy.

3) Harkittu SELKEYS
– Miksi joku tila näyttää hallitummalta kuin toinen? Pidä tilat, kalustus ja tavaran määrä selkeänä. Yksi helppo nyrkkisääntö selkeydessä on että muistaa kalusteiden varsinainen funktio eli toimintatarkoitus: pöytä ja tasot on työskentelyä varten, tuoli on istumista varten, kaappi on säilytyskaluste jne. Aika helppoa vai mitä? Tuoli voi toki olla harkitusti vaikka yöpöytä, silloin siinä saa olla hallitut tarkasti valitut tavarat.
Yksi selkeyttävä salaisuus on että laita suosiolla rumat elementit piiloon (epämääräisyydet, johdot ja paperipinot).
Selkeys muodostuu siitä, että tavaroilla pitää olla paikat! Tavarat eivät paikkojansa itse etsi, vaan asukas/tilanhaltija eli ihminen asettaa tavarat paikoilleen. Tähän löytyy taas ammattilainen joka auttaa. Ulkopuolinen näkee joskus lähelle paremmin.

Aloitetaan näistä salaisuuksista.
Onko sinulla jotain sisustuksen salaisuuksia, mitä toivoisit lisää kuulevan?
Kysy.