Sisustussuunnittelu

Tekemisiäni

Minulla on ollut mahdollisuus luoda uutta ja toteuttaa tekemisiä, joihin on ollut tekemisen into ja palo. Silloin kun jotain uutta pitää luoda ja saada aikaiseksi, niin tartun toimeen.

Kun Suomesta puuttui kollegoita yhdistävä yhteisö, perustin yhdistyksen, Sissarit. Sissareiden aikana käynnistin useita uudenlaisia yhteistyökuvioita eri pääkaupunkiseudulla toimivien kauppakeskusten ja Suomen Messukeskuksen kanssa.

Kouvolan Asuntomessuille loin messuhistorian ensimmäiset opastetut sisustuskierrokset, joka oli 2019 täysin uusi palvelumuoto.

Matkalle on mahtunut myös palvelevan koulutuskuvion, PalveletCo®-metodin kehittäminen. Kun lehtihyllyistä puuttui sisustusaiheinen värityskirja, toteutin sellaisen ja syntyi Sisusta ja Väritä-värityskirja.

Lisäksi olen tehnyt lukusia koulutuksia ja luennointeja, mm. Habitaressa ja Kevätämessuilla. Aiheena on ollut yrittäjäkeskeisiä, yrityskuvan merkityksestä yritysidentiteetin rakentamiseen. Viimeisimpinä vuosina pyydetyt aiheet ovat olleet enemmän sisustusaiheisia. Yrityskuvalliset aiheet ovat olleet tärkeä osa intressiäni, jossa on yhdistynyt opettaja-taustani ja markkinointialan koulutukseni.

Riitta Bergman

Koulutuksiltani olen Steiner-pedagogi/luokanopettaja, medianomi AMK/design manager ja sisustussuunnittelija. Työelämässä toimin pitkään Helsingin Rudolf Steiner -koulun luokanopettajana, ja mainostoimisto-maailmassa tapahtumamarkkinoinnissa kuin kuluttajamainonnan parissa ennen yrittäjyyttä.

On sitä tullut ollut esilläkin. Kenen kotona -ohjelmassa näkyy silloinen kotini, jonka jälkeen olen muuttanut jo kolmesti.

”Where ever i lay my hat, that´s my home.”

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...