Sisustussuunnittelu

”Tämän tyynyn saa antaa viemisiksi”

Niin se päivä tuli, kun oma äiti sai uuden kodin palvelutalosta. Muuttopäivä sujui helposti, vaikka muuttopäiväilmoitus tuli vain yhden päivän varoitusajalla.

Uuteen kotiin lähti mukaan ainoastaan ne tärkeimmät ja oleellisimmat. Mitäpä ihminen muulla somistuksella tekisikään, kuin läheisimpien, etenkin lastenlapsien valokuvilla. Huone sisustettiin muutamassa tunnissa nopeasti äidin omatekemillä tilkkutyö-tekstiileillä. Kaapeista löytyi pikkuisia lappuja, joissa oli otsikon kaltaisia merkintöjä.

mukaan vain tärkeimmät
tilkkutyö Urheilupuiston uimahalli

Herra Alzheimerista huolimatta äiti ymmärtää koronan aiheuttamat rajoitteet. Häntä ei haitannut tieto korona-eristyksestä. Kahden viikon karanteeni on edessä uudelle asukkaalle, samoin kuin vierailukiellot. Vasta parin viikon jälkeen äiti saa mennä tutustumaan huoneestaan uusiin naapureihinsa. Uusi koti on nyt turvallinen paikka, josta äiti ei enää muualle muuta. Ei pienempään, ei suurempaan vaan seuraavan kerran ainoastaan kultaiseen yläkertaan. Sitten joskus vasta, kun kutsu tulee.

Muuttopäivässä meille tyttärillekin oli huojentavaa huomata, että äidillä ei ollut mitään haikeutta lähtiessä entisestä kodistaan. Ei edes sitä kuuluisaa viimeistä katsetta taaksepäin, kuten elokuvissa tehdään. Oli vain katse eteenpäin. Silloin kun on valmis uuteen, se riittää. Siitä syntyy kodin hyvä olo.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...