Sisustussuunnittelu

Väri-iloittelua kevääseen

Kevätmessut 2019 kuva Riitta Bergman Idyllicum
Elämme todellista kukkien ja viherkasvien renessanssiaikaa. Kukat ovat nyt isossa roolissa sisustuksessa. Olisiko tässä oikeastaan jopa syvempi merkitys? Josko antaisimmekin aikaa kukkien hoitoon, eikä notkuttaisi puhelin kourassa kokoajan? Keskittyisimme oleelliseen. Sehän olisi kovin terapeuttistakin. Nyt on trendikästä vaihtaa kuulumisia pistokkaita vaihtaen. Kevätmessujen runsaudensarvi pursusi kukkia, kukkamukuloita ja viherkasveja. Nyt kodissa kuuluu olla hurjan paljon vihreää. Ruukut saavat olla erilaisia, pääasia että niitä on paljon. Trendikkäin ruukku on tuttu terrakottainen saviruukku.

Valo ja keltainen. Kyllä!

Valon määrä on jo lisääntynyt, kovaa vauhtia kesää kohti mennään. Valoisuutta saadaan sisustukseenkin värien valinnalla. Keltainen on nyt tulossa niin vahvasti, ettei siltä voi välttyä. Keltainen jakaa kovasti mielipiteitä sisustuksessa, niinpä siitä olikin messuilla hyviä esimerkkejä minkälaisina annoksina sitä on kiva laittaa. Vähän vai paljon? Valinta on sinun, oikeaa tai väärää määrää ei ole. Toinen sietää keltaista hyvin, toinen ei lainkaan. Keltaisella on kiistatta kuitenkin vahva vaikutus, keltainen väri tutkitusti piristää.
Keltainen väri kuva Kevätmessuilta Idyllicum
Keltaista puutarhaan Riitta Bergman Idyllicum
Muista ilo ja huumori!

Pelkään sammakoita, mutta näiden koristesammakoiden sympaattisuus viehättää näköjään minua silti aina. Tuohan tuo vinkeäsilmäinen prinssi iloa ja toivoa joka kerta sen nähdessä, eikö vain? Todellista siedätyshoitoa, niin mainio virne sammakkoprinssillä on. Sillähän voisi olla jopa oma nimikin…? Kai se inho pian hälvenisi oikeitakin sammakoita kohtaan. Tuollehan voi jutella puutarhassa, kuten kukillekin suositellaan höpötettävän.
kuva  Idyllicum
Kukkakauppiaat sitovat kauniita kimppuja ja sidontakurssit ovat myös kovin suosittuja. Niissä opit helposti trendikkäät vinkit miten mm. nyt niin kovin suosittu herkkä eukalyptuksen oksa taipuu ovikoristeeksi.
eukalyptus-kranssi, kuva Riitta Bergman Idyllicum
eukalyptuksen oksa, kuva Riitta Bergman Idyllicum

Messuilta vinkkejä sisustamisen ammattilaisilta

Sissareiden osastolla oli tämän hetken trendeistä hyvät viitteet: suurikuosinen tapetti ja paljon paljon viherkasveja! Tietty ripaus mustaa tuo tilaan kuin tilaan aina raamikkuutta, kuten tässä mustakehyksinen hyllykkö ja tuolit. Vaaleasävyinen pyöreä rottinkituoli tuo kevyttä vastakohtaa. Nyt voi kaivaa esiin omista varastoista rottinkisia aarteita, jotka ovat kenties olleet piilossa. Kierrätys on myös kova sana, joten hyödynnä omat rottinkiset aarteesi. Putsaamalla ja tuunaamalla saa paljon aikaiseksi.
Sissarit  kevätmessuilla 2019 kuva Riitta Bergman Idyllicum
kuva Riitta Bergman Idyllicum

Väriä maalaten

Kevätmessuilla oli paljon esillä myös rakentamiseen ja remontoimiseen liittyviä tuotteita ja materiaaleja. Ihan parasta antia tällaisissa tapahtumissa on hyvät ammattilaisten neuvot. He ovat tapahtumissa paikalla juuri sitä varten, että sinä onnistut maalaamisprojekteissasi. Jos messut jäivät käymättä, niin maalitehtaan asiantuntijat, Teknokselta Taina ja muut kollegansa neuvovat myös puhelimitse. Ammattilaisen vinkit on aina tarpeen kun mietityttää. Heiltä kysyn tarvittaessa mielelläni itsekin.
TEKNOS asiantuntija, kuva Riitta Bergman Idyllicum
Selvisitkö messuilta muka ilman kukkaviemisiä? Minä en ainakaan. Kukilla on ihmeellinen vaikutus, ne ilahduttavat takuuvarmasti. Oma suosikkini on iki-ihana hennon vaaleanpunainen Mårbacka-pelargoni.
Mårbacka pelargonit, kuva Riitta Bergman Idyllicum
Kuten kiinalainen sananlaskukin sanoo: ”Paras aika istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt.” Koskaan ei ole siis liian myöhäistä aloittaa tuota toiseksi parasta aikaa. Se on nyt.
nikkaroi puutarhaan, kuva Riitta Bergman Idyllicum
Jos et innostu mullan kaivelusta, niin tässäpä mainio ja helppo nikkarointivinkki. Kelpo penkki puutarhaan. Maalaa vaikka Teknoksen maaleilla ;).

Väriä ja iloa tähän kevääseen!
sisustussuunnittelija Riitta Bergman, idyllicum

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...