bongaus, Design, Porin Noormarkku

Villa Mairea

Villa Mairea on Suomessa todellinen arkkitehtuurin design-käsite. Ahlströmin ruukin kuvan kauniilla alueella, Porin Noormarkussa sijaitsee Alvar Aallon suunnittelema rakennus, joka huokuu tarinoita ja anekdootteja.

Ja oikeata elämää.

Villa Maireasta on kirjoituksia ja dokumentteja yllin kyllin, joten en edes yritä tekstillä tässä hurmata. Antaa kuvien puhua puolestaan.

 

 Villa Maireassa on sisätiloissa valokuvaaminen kielletty. 
Oikein kunnioitettava ratkaisu, onhan rakennus vielä sukulaisten käytössä. Rakennus toimii edelleen kotina. Upeaa oli se, että Villa Maireaa käyttää edelleenkin suvun jälkeläiset. Tämä on harvinaista missä tahansa vastaavissa paikoissa. Kun omistus siirtyy sukupolvien vaihtuessa yhteisöjen haltuun, niin tällaiset avoimuudet yleensä poistuu. 

Aidot Picassot ikkunalaudalla ruokailusalissa.

Tarina kertoo, että Alvar Aalto sai suunnittelijana vapaat kädet. Villa Maireassa näkyykin Hra Aallon kokeiluja arkkitehtuurin ja muotoilun saralta. Tuttuja kalusteita, joita on tuotannossa ja myynnissä edelleenkin. 

Terassilla riippui houkutteleva terassipeti, joka on vieläkin melko harvinainen näky terasseilla. Miksi tällaista ei näy enemmänkin nykyterasseilla? Aika kiva! Mikkelin Asuntomessuilla tällainen oli ainoastaan yhdessä talossa. Tällaiselle olisi ollut tänä kesänä käyttöä. 

Ruukin alueella on myös hotelli-,kokous-ja majoituspalvelua. Tänne todella toivotaan kävijöitä, jotka saavat kokea elämyksellisiä design-fiiliksiä. Hotellissa on Alvar Aallon suunnittelemia uniikkeja kalusteita. Design-fiilistely on käsinkosketeltavaa. 

Sisustus on kohtuullisen askeettista mutta silti harmonista.  Tunnelma on rauhoittava. 
Täällä näkyy erityisen kauniisti mitä tarkoittaa ajattomuus.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin