asuntomessut, Asuntomessut 2018, Pori

Sisustaisinko kierrätystavaroilla?

Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaroilla sisustettu kohde on ajankohtaisesti trendikkäin tässä kaikessa omassa tyylissään. Kohteen kaikki sisustuksen kalusteet ja tavarat on kaikki koottu kierrätystavaroista.

Jonkun toisen luovuttama/hylkäämä/käytöstä poistama kaluste voi olla seuraavalle käyttäjälle aarre. Kiitos heille, jotka ovat kantaneet kortensa kekoon ja kierrättävät turhat tavaransa.

Tällainen sisustamisen ratkaisu jakaa mielipiteitä. Siihen suhtaudutaan joko kiinnostuneesti tai sitten sitä vierastetaan. Nuoret ovat joko kasvaneet jo kotonaan siihen että kierrätys kuuluu luonnollisen asiaan, tai sitten sitä karsastetaan imagollisista syistä. 

Kierrättäminen on ekologinen valinta.

 


  
Onko rohkeutta vai noloutta huolia toiselle kelpaamatonta kelpoa tavaraa?
Maailma on tavaraa täynnä. Kierrätykseen toimitetut kalusteet ja tavarat eivät tosiaankaan ole välttämättä edes käytössä kuluneita, saati käytössä edes olleet. Tai sitten ne ovat ajattomia klassikoita, joita ajan patina vain kaunistaa. Saattaapa näköjään hymy-patsaskin löytyä! Mikä aarre, jos on jäänyt kaivelemaan, ettei sitä ole itse pienenä saanut ;).
Olen itsekin sisustanut useita kohteita saaduilla, kerätyillä, dyykatuilla, hylätyillä tai kierrätyksestä hankitulla kalusteilla ja tavaroilla. Kauniita kokonaisuuksia saa aikaiseksi, mutta
se vaatii hyvää silmää ja enemmän vaivannäköä. Tämä tapa on työläämpää ja arvoituksellisempaa. Tekijältä vaaditaan enemmän pitkäjänteisyyttä ja viitseliäisyyttä. On oltava vahva visio siitä, mitä lopputulokselta haluaa. Tähän sisustamisen lajiin tarvitaan myös aikaa enemmän. 

Paras lopputulos on uuden ja vanhan taitavan yhdistelmisen onnistunut liitto. Vähän kuin naimisiinmenon taika: vähän uutta, vähän vänhaa, jotain sinistä jotain lainattua (tuon em.sinisen saa kukin itse päättää mikä värimaailma miellyttää). Kun tekee hyvän löydön pienellä rahalla, säästyy rahaa sensijaan toisaalta johonkin helmeen, joka voi olla vaikka kauan haaveiltu design-esine.

 
Älä unohda käydä katsomassa tätä Frida Steinerin sisustamaa Punaisen Ristin kohde Villa Karhua, josta täällä jo vähän ajatuksia aiemminkin. Oli mukava nähdä kuinka onnistunut lopputulos voidaankaan toteuttaa kierrätyksestä löytyneillä tavaroilla. Itse ainakin arvostan tätä taitoa, joka on ehdottomasti haasteellisempaa. 
Kannattaa siis vaan pitää kokoajan silmät auki ja mieli avoinna. Sisustamisessakin. Ikinä ei tiedä mitä tulee vastaan. 
Porin Asuntomessujen kohde numero 19: Villa Karhu
Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018 

Lisää kuvia myös Pinterestissä.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin