Asuntomessut 2018, bongaus, Pori

Perkkiön tilalla

Tämä kesäni on ollut kaikin puolin erilainen. Aika moni paikka on aiemmin jäänyt käymättä muka kiireen tai jonkun kaavan mukaisen tottumuksen takia. 
Nyt on tullut vihdoinkin tehtyä niitä kuuluisia ”pitäisi joskus” -retkiä. Miksi ihminen tallaakaan samoja totuttuja teitä ja polkuja vuodesta toiseen? Maailmassa on on niin paljon kiinnostavia paikkoja. Jopa täällä Suomessa, melko lähellä. Jopa omassa kotikunnassa.

Kesäretkien reittien varrelle on osunut yllätysbongauksia, jotka ovat tupsahtaneet matkasuunnitelmiin täysin sattumalta. Yksi mielenkiintoinen retki oli Porin Asuntomessuilta tullessa poikkeaminen Perkkiön tilalla Paimiossa. Asuntomessuilta bongattujen upeiden lampaantaljojen perässähän me sinne kurvattiin.
 

Kuva Asuntomessukohteesta nro:4, Fiskarhedenvillan Pohjanvalo. Sisustus Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilän. Diggaan!

Perkkiön tilalla saimme ihastuttavan emäntä-Katin esittelemään meille tilalla tapahtuvaa toimintaa. Tilalla on lampaita, sikoja, vuohia, kanoja. Perheen lapsilla oli omat lemmikkinsä, joita he saavat hoivata. Sellainenkin erikoisuus kuin intialainen juoksuankka. Joka päivä oppii jotain uutta!
Perkkiön tila ottaa huomioon eläinten hyvinoinnin. Eläinten ravinto on todellista lähiruokaa: ne saavat ravinnokseen omalla kasvatetuista aineksista ja naapureiden pelloilta tuotetusta viljasta.Saimme seurata karjujen evästuokiota oppien samalla seikkoja, joita tällainen kaupungissa kasvanut leidi ei ollut tullut ajatelleeksikaan. Tuli opittua, mitä eroa on karjulla, sialla ja possulla. Ja että sika voi syödä vaikka rautanauloja, koska huulessa on kolonen josta sika saa sylkäistyä ylimääräisyydet pois.
Myönnän, en tiennyt. 

 Kukot kiekuivat meillekin. 
Lampaat ja vuohet olivat pellolla samassa sulassa sovussa. Jöötä taisi pitää tämä sarvipää, jonka nimi oli Söpö. Sieltä se tulla lompsutti, kun vähän tuoretta orapihlajan oksaa sille heilutteli. Kiva hemmo ;).

 

Tee joskus erilainen reitti. Ota aikaa ja tutustu matkan varrelle osuviin kohteisiin. Poikkea, vaikka et meinannutkaan. Ota uutta aikaa. Mene eri kulkuneuvolla. Tee jotain toisin. Et vielä tiedä mitä kiinnostavaa löydätkään.

PS. Kaupunkiasuntoni sai upean lampaan taljan.
 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin