Asuntomessut 2018, Pori

Porin Asuntomessut 2018, kohde nro 16: Bunkkeri

En tiedä miten tämän aloittaisi, mutta tämä korjausrakentamis-kohde numero 16 vei sydämeni. Onko se tämän rakennuksen historia, joka on herätetty henkiin vai mikä ihme tässä viehättää? Tämän talon seinät puhuvat.  Tarinoita on kiva kuulla.

 

Todellinen sielukkuus puskee täällä läpi. Mitä kaikkea tämänkin rakennus on mahtanut nähdä? Mitä nämä seinät puhuisivat jos vaan voisivat tarinansa kertoa? Bunkkeri on rakennettu pieteetillä tähän päivään. 
Bunkkeri on vuonna 1937 rakennettu entinen Shellin rakennus, joka on ollut asuin- ja autovajakäytössä.  Rakennus on nyt kunnostettu alkuperäisyyttä kunnioittaen. Täälläkin on suuri terassi, kuten tällä Karjarannan alueella muissakin kohteissa. Talo näyttäytyy myös Asuntomessujen ajan BMW:n areenana.  
Talon historia huokuu menneisyyttä, johon on yhdistetty taidolla raikasta tämän päivän designia.  

Asuntomessut 2018, lattia Timberwise. kuvat Riitta BergmanAsuntomessut 2018, lattia Timberwise. kuvat Riitta Bergman

Lattia: Timberwisen Tammi Rustic/ Vintage. sävy: Ylläs.

 Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman

Sisustussuunnittelija Annaleena Hämäläinen Hakolalta on tuonut kivasti esiin rohkeaa uniikkiakin designia, joka sopii hassun kivasti tähän taloon. Jäljelle jätetty rankkakin rouheus ja freshi raikkaus eivät syö kumpikaan toisiaan liikaa. Talon  suunnittelusta ja rakennuttamisesta on vastannut Juha Heino.

Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman

 Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman

Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman

Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman

Asuntomessut 2018, kuvat Riitta Bergman
Korjausrakentamiskohde Bunkkeri, kohde nro 16. 
Älä vaan jätä käymättä. 

 Kaipaatko tarkempaa tietoa tästä kohteesta? Kollegani Marja Lähde kertoo mm.tästä kohteesta paljon yksityiskohtaisemmin Cocovisio- blogissaan. Mä fiilistelen aina sisustuksienkin kanssa näillä tarinoilla ja hyvillä tunnelmilla.
Tarinoista syntyy elämänmaku. Tämä rakennus jos mikä on saanut nyt uuden elämän. 


Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018 

Lisää infoa Asuntomessujen omilta sivuilta näet täältä.


Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin