Sisustussuunnittelu

Kenen kotona, sisustussuunnittelijanko?

 Sisustussuunnittelua työkseen tekevien koti mielletään usein tilaksi, jossa kaikki ratkaisut ovat viimeisimpien trendien mukaan. No, voi se olla niinkin, mutta riippuu elämäntilanteesta.   


Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki 

Ei. 
Kaikkien suunnittelijoiden kodit eivät välttämättä näytä ”blogi-kodilta”, kuten esimerkiksi tämä koti. 
Tässä talossa aikuiset nuoret ovat osittain muuttaneet, linnut  ovat siis jo lentämässä pesästä. Tämä talo on tehnyt tehtävänsä. Se kuului suunnitelmiin jo talon rakennusvaiheessa. 

Täällä huoneiden ilme vaihtuu siis edelleen. Talon pohja on ollut joustava, huoneratkaisuja on muutettu lasten kasvamisen myötä. Kuten aika monessa kodissa, niin täälläkin, kalusteita on siunaantunut matkan varrelta sieltä sun täältä. Useammat perintökalusteet ja ikeat ovat joutuneet yhteen tai erikseen. Olemassaolevia kalusteita on pyöritelty erilaisiin tiloihin ja kokonaisuuksiin aina tilanteen ja tarpeen mukaan. 
Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Onneksi emme pysty määrittelemään ihmisestä niin yksioikoisesti ensisilmäyksellä kaikkea. Toki ensivaikutelma luo meille jotakin käsitystä toisesta ihmisestä. Tyyli ja pukeutuminen kertoo jotain, mutta ei kaikkea. Koti viestii jotakin, mutta ei sekään paljasta täyttä todellisuutta. Kaunis koti henkii ja heijastaa kunkin kodin asukkaiden persoonaa ja mieltymyksiä, tarinaa ja taustaa.  

Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Koti rakentuu asunnossa asuvien ihmisten muodostamasta kokoonpanosta. Kaikkien perheenjäsenten mielipide on tärkeä. Hyvässä kodissa kuunnellaan toisia, tehdään kompromisseja ja otetaan kaikkien kaikkien asunnossa asuvien mielipide huomioon.

 Elämäntilanne ja -vaihe ovat jatkuvassa muutostilassa. Kodit tarvitsevat päivitystä, se on niiden ylläpitoa. Elämä on jatkuvaa muutosta muutenkin.

 Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Silloin kun tavarat jymähtävät väärille sijoilleen tai verhot jäävät repsottamaan, on aika tehdä jotain. Ulkopuolinen sisustussuunnittelija on sitä varten. Suunnittelijana en välitä repsotuksista, vaan pyrin luomaan asiakkaitteni koteihin harmonian: tilan, talon ja asukkaiden yhteisten toiveiden pohjalta.

Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki
Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Remonteissakaan kaikki ei välttämättä mene aina täydellisesti putkeen ja lompakko ratkaisee paljon. Kolme kylpyhuonetta vaati kolmet kylppärin matot. Ostanko yhden kalliin maton vai hankinko kolme edullista? Luovuutta on pitänyt käyttää ja valintoja on täytynyt tehdä koko tässä talossa asutun ajan, 25 vuotta.  
Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Mitä on kauneus kenenkin mielestä? Entä siisteyskäsite? 

Näiden kahden tekijän ainakin pitäisi jonkun verran kohdata, jotta kaikilla perheenjäsenillä olisi hyvä olla. Loppujen lopuksi kauneutta me kaikki kaipaamme. Persoonallisuus ja perheen tarinat luovat kodin tunnun ja talon sielukkuuden.

Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

 

Moni haaveilee isoista tiloista ja runsaista säilytystiloista. 
Itselleni ison neliömäärän myötä on muodostunut vahva käsitys siitä että liika tila on ainoastaan paha sudenkuoppa. Parhaaseen sisustustulokseen päästää huolella mietityllä optimaalisuudella. Useimmiten kodeissa pitää tehdä paljon kompromisseja.
 
Hyvään sisustamiseen kuuluu myös luopuminen. 
Rohkeaa karsintaa täytyy vaan tehdä elämässä, muutenkin. Tavarat ovat vain tavaroita. Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Itselläni on ollut onnekas elämä. Olen saanut sisustella niin paljon erikokoisia tiloja ja kohteita, että nyt on kiva tehdä sisustusta työkseen muille. Rakastan leikitellä näppäryydellä ja neuvokkuudella. Sisustussuunnittelijana pyrin kuuntelemaan tarkasti asukkaiden toiveet. 
 Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki 

Riitta Bergman sisustussuunnittelija Helsinki

Se oli tämän talon tarina. Tässä vaiheessa.
 
Täältä voit lukea lisää Kenen kotona -ohjelmasta ja kurkistaa vähän kulissienkin taakse. 
 
ps. ”Blogi-kodit” on muuten aika mainio nimike kiinteistövälittäjä-Ninalta, jonka kanssa olimme tässä samassa ohjelmassa. Blogi-kodit ovat kuitenkin eittämättä tärkeitä malleja meille kaikille ja oivia inspiraation lähteitä sisustuksesta pitäville. Blogeissa esiteltävät sisustusratkaisut ovat tänä päivänä monen ostopäätöksen takana. Trendikäs idea poimitaan siten sieltä, toinen täältä. Niin se pitääkin mennä. Hyvät kalustevalinta-, somistus- ja pintamateriaaliratkaisuun johdattavat ostovinkit saamme nykyään hyvistä sisustusblogeista. 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin