messut, Tukholma

Tukholman Sisustusmessut 2018

Missä mennään nyt? 
Mikä on värimaailma? 
Mitkä materiaalivalinnat hallitsevat? 
Mikä on ylipäätään sisustuksen linja?  

Tukholman sisustusmessuille ei tarvitse mennä kuin hallin etuovelle, niin pian jo näkee mikä on vuoden meininki. 

Pinnoissa on nyt lämpimiä murrettuja luonnon värejä. 
Ruskean eri sävyt taittavat punaiseen, kuten tämän vuoden  maalienkin sävyissä on julistettu. Perinteisen saviruukun punainen on edustettuna erilaisissa materiaaleissa. 

Haluatko kotiisi tämän hetken trendikkääimmät sävyt? Silloin valitaan terrakottaa, tiilen punaista ja konjakin ruskeaa. Ja etenkin nahkaa.

 

Tekstiilit

Tekstiileissä nahka ja siinä etenkin konjakin ruskea on kova sana. Nahan käsittely on huoliteltua. Mitään liian rosoista särmää ja röntsää ei nyt juurikaan näy. Tekstiileistä vahvimpana loistaa kutsuva sametti pellavan lisäksi. Samettisuus sopii niin verhoiluun kuin verhoihinkin.
Tunnelmaltaan tilat kuin tilat saavat olla lämpimän intiimejä. Kodikasta tunnelmaa luodaan myös perinteisillä kalusteilla jos niiden design on kohdallaan. Nyt saattaa kelvata ne mummon pähkinäpuiset lipastot, jotka olivat muutama vuosi sitten ihan liian tummia. Pääasia, että tietty sirous löytyy.

Harmaa ja kontrastinen mustavalkoisuus loistivat poissaolollaan.

Huomioitavaa on, että täällä näyttäytyy trendin kärki, ja kaikkihan eivät joka vuonna uudistuvien tuulien kärjessä kulje. Tietyt ajattomuudetkin säilyvät aina vaan trendivaihteluista huolimatta. Trendeistä saa valita juuri itselleen sopivan annoksen.

Metallit ovat nyt kultaa tai messinkiä

Metalleista kiiltävää kromia ja terästä ei juurikaan näkynyt. Kulta ja messinki on nyt vahvoilla. Kevyet jalat sohvissa ja tuoleissa keventävät kalusteiden ilmettä. Tyyliltään kalusteiden muotokieli muistuttaa 60-lukua, joten nostalgisiin tunnelmiin pääsevät lapsuutensa tuolloin viettäneet. 

Tässä vain muutamia välähdyksiä Tukholman sisustusmessuilta. Jos johonkin tuotteeseen ihastuit, niin kysy vaan. Suunnittelijana pengon ne kyllä selville, vaikka infoja tässä postauksessa ei olekaan. Tiedot ja hankintapaikat löytyvät kyllä. It´s my job.
Eiköhän sisustella taas. Tummaksi tällä kertaa. 
Lisää seuraavassa postauksessa.    

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin