Sisustussuunnittelu

Weiste Wanha Villa

”Olipa kerran Kalle…” 

Tämän tarinan alku menee todellakin juuri noin. Tiesitkö, että Helsingissä on joulukoriste-tuotantoa? Kyllä, Kalle Aimo Weisteen perustama WEISTEen koristetehdas. Aika helposti me itsekukin ajattelemme, että kaikki koristeet valmistetaan Kiinassa. 
Eipä sittenkään.

ihanat joulukoristeet 

ihanat joulukoristeet Weiste Wanha Villa

ihanat joulukoristeet Weiste Wanha Villa  

Weisteen tehdas on tuttu Helsingin Pukinmäkeläisille, onhan se sijainnut samalla paikallaan 1920-luvulta saakka. Perustajansa Kalle Aimo Weisteen kotipaikka sijaitsee tällä tontilla, jonne myös tuotantotehdas valmistui v.1926. Kuten niin monen muunkin yrittäjän tuotteet, ensimmäiset hopealangoista kudotut joulukoristeet ovat saaneet alkunsa Kallen kotitiloissa. 

Nyt Weiste Wanha Villa kutsuu luokseen. 

ihanat joulukoristeet kristallia_ Weiste Wanha Villa


Perheyritystä tänä päivänä pyörittävät sisarukset ja heidän serkkunsakin ovat asuttaneet tätä kaunista taloa vuosikymmenien varrella. Rakennus on ollut vuosikymmenten saatossa työntekijöiden asuntona. Onpa talo ehtinyt olla käyttämättömänäkin jo useamman vuoden. 

Nyt tuo museoviraston suojelema kaunis villa on otettu myymäläkäyttöön ja talo pursuaa kauniisti kaikkea kivaa ja kaunista.  Jos rakennukset osaisivat puhua, voisi vain kuulla kuinka tuo kaunis rakennus huokaisee ilosta! Talon alkuperäiset kaakeliuunit lienevät nähneet paljon lasten iloisia temmellyksiä ja joulutonttujen piiloja.

Täällä uskotaan tonttuihin, kauneuden voimaan ja koristeiden lumoon.

ihanat joulutontut Weiste Wanha Villa

joulukoristeet Weiste    

  

Ajat muuttuvat mutta tietyt asiat säilyvät, joulu ja joulukoristeet. Joulun aika saa paatuneimmatkin minimalistitkin koristelemaan kotiaan, usko tai älä. Trendit aaltoilevat ja joulukuusen tyyli ja muotokieli vaihtelee, mutta kodin koristeleminen on tärkeä osa tunnelman luomisessa. Tunnelmaa tuo jo talvisten materiaalien pienikin lisäys: pehmeys ja pörröisyys sulattavat kenen tahansa sydämen.  

joulukoristeet Weiste 

Koristeet eivät tokikaan liity ainoastaan yhteen vuodenaikaan ja sesonkiin, vaikka joulu onkin todellinen koristelun kulta-aika. 
Weiste Wanha Villasta löytyy jokaiseen vuodenaikaan ja- tunnelmaan ja sisustukseen sopivia koristeita. Jopa huonekaluja kuuluu myymälän valikoimiin. Joulufriikeille tämä tulee olemaan aarre-aitta: joulukoristeita tulee löytymään täältä vastedes ympäri vuoden.
 

joulukoristeet Weiste

Weiste Wanha Villa huonekaluja

  

Koristeita joka lähtöön
Weiste Wanhan Villan huoneet on somistettu eri värimaailmoin ja -tunnelmin. Leikkimielisyyttäkään ei ole unohdettu ja yläkertaan on tulossa myös museo. Joulukoristeisiin liittyy paljon muistoja ja tunteita, joten nostalgisista huokauksista ei voitane museossa välttyä. Weisteen tehtaan historiasta voit lukea täältä vielä lisää. 

joulukoristeita Weiste Wanha Villa   

joulu Weiste Wanha Villa

 kauniit joulukoristeet Weiste

suomi100v joulukoristeet Weiste Wanha Villa  
 
sinivalkoiset suomi100v joulukoristeet  

Suomi 100v.-joulukuusen koristeita löytyy Weiste Wanha Villasta.
  Weiste Wanha Villa avaa ovensa lauantaina. Ajaessasi Kehä 1:stä, kurvaa ihmeessä Pukinmäkeen. Täällä kannattaa piipahtaa!
     

AVAJAISET lauantaina 18.11.
Osoite: Kalle Weisteen katu 4, Helsinki

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin