pintamateriaalit, Pori, Porin Teatteri

Teatterin sisustuspilkkuja

Ihastun usein näihin ihaniin vanhoihin rakennuksiin, joissa seinät kuiskivat historian havinaa. Piipahdus vuonna 1884 vihityssä Porin teatteritalossa sai ihastukseni heräämään.
 
 Porin Teatteri on todellinen kulttuurin kehto. Täällä on nykyisen Suomen Kansallisteatterin juuret. Rakennuksessa on tehty valtava peruskorjausremontti, joka on tuonut tämän rakennuksen tilat tähän päivään. 

Sisustajan silmällä näitä katselen. 
Yllätys yllätys.

Lasinen ja moderni hissikuilu taipuu kauniisti teatteritalon rakennuksen tyyliin. Nämä ovat joskus vaikeita ratkaisuja, joissa pieteetillä rakennuksen tyylin kunnioittaminen ei ole aina helppoa. Cole & Sonin ihastuttava Magnolia tuo modernia raikkautta kahvilasaliin. Tapetin suuren kukkakuosin muotokieli toistuu myös historiallisen rakennuksen keskelle toteutetun hissikuilun lasiseinämissä. 

 
Historiallisen rakennuksen pintamateriaalien värisävyt,jalka- ja kattolistojen sentit ja tyyli on toteutettava pieteetillä, rakennuksen ikää ja tyylisuuntaa kunnioittaen. Kauniisti sopivat ravintolasalin irtokalusteet sopivat rakennuksen henkeen. Tekstiililattiamaton kuosikin on arvokkuudesta viestivää marmorikuviointia.

Uuden ja vanhan liitto
Uuttakin on valittava vanhan rinnalle. Rakennuksen uudet valaisinratkaisut tuovat modernia kontrastia historiallisesti kauniiseen rakennukseen.
 Upeat vanhat kattokruunut saavat kiinnittää teatterisalissa huomion. Vähemmän huomiota kaipaavat, mutta sitäkin tärkeämmät, teatteritekniikan vaatimat trussit ja valaisimet saavat luvan jäädä huomioarvoltaan kauneuksille toiseksi. Silmä hakeutuu teatterisaleissa aina upeisiin kattomaalauksiin.  
 

Monta hyvää syytä käydä siis Porissa. 
Teatterikin. 
*** 
ps. 
Porin Teatterissa esitetään paikallisen ylpeyden, Eino Grönin aiheen tarina. Laulaja joka on syntyisin Porin piskuisesta ja idyllisestä Reposaaresta. Reposaaressa sijaitsevan talon kyljestä löytyy laatta, joka paljastaa talossa lapsuuttaan viettäneen laulajan synnyinsijan.
Pori on reilusti omistaan ylpeä. 
Niin moni muukin kaupunki voisi olla. Nämä ovat niitä pieniä suuria tarinan poikasia, joista koostuu kaupunkien anekdoottiset tarinat. Tämä päivä on joskus historiaa ja ilman historian tuntemusta ei tunneta tulevaisuutta. 
Täältä pääset aiempiin kirjoituksiini Porista,
Asuntomessualueesta ja Reposaaresta.  

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...