Asuntomessut 2018, Pori

Porin Reposaari

Kun käyt ensi kesänä Porin Asuntomessuilla, niin ota aikaa ja tutustu alueeseen enemmänkin. Aja ihmeessä vielä puolen tunnin ajomatkan päähän Yyterin hiekoille ja viehättävään Reposaareen.

”Vaiks kui kaukan ja iha outoi ihmisii”
 

Valokatkaisija Reposaaren VPK-talolta.

Poriin kuuluva idyllinen Reposaari on pieni vain 1,5 neliökilometrin kokoinen saarialue, jonne on toteutettu myös loma-asuntomessu-alue vuonna 2008. Reposaari on kuin oma pieni maailmansa. Vedenalaisesta riutasta saareksi noussut alue, jonne ei vuoteen 1956 saakka päässyt kuin vesiteitse. Saarella on yllättävän monta nähtävyyttä, jotka kertovat alueen historiasta, jota löytyy peräti 1558-luvulta saakka.

 Ajatella, tätä pikkuruista Reposaarta on ehdotettu jopa Suomen pääkaupungiksi. Reposaaren idyllinen tunnelma on käsinkosketeltavaa. Nähtävyyksiäkin tällä pienellä alueella on yllättävän monta: mm. 1800-luvulla rakennettu kuusikulmainen norjalaistyylinen tunturikirkkokin, jossa on vihitty nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö ja Rouva Jenni Haukio.     

Porin Asuntomessut nostavat tärkeää arvoon asuinalueiden yhteisöllisyyden ja toisesta huolen pitämisen. Aeimmin tuo yhteisöllisyys oli yhteiskunnassamme muutenkin enemmän itsestäänselvää. Sitä kaivataan tässä yhteiskunnassamme entistä enemmän.
***
Porin Asuntomessujen oheiskohteena on myös uudistunut Yyterin Kylpylähotelli, joka sijaitsee 15 km Porin keskustasta. Yyterin hiekat ovat ehdottomasti Porissa tutustumisen arvoista, jos et ole vielä siellä käynyt. Yyterin hiekoilla astellessa paljaat varpaat eivät saata uskoa olevansa Suomessa. Matalassa vesirajassa pystyy kävelemään, tai pitää kävellä, uskomattoman pitkälle päästäkseen uima-asentoon.  

Reposaaressa on aivan oma tunnelmansa, jota ei voi sanoin kuvata. Nauti siellä kaffet ja ihastele rauhassa. Pori on ”todella outo, ehdottoman uniikki”, kuten porilaiset itse itsestään sanovat.

Porilaisten kenties hieman anteeksipyytelemätön tyyli on aseistariisuvaa. Porilaiset omaavat omintakeisen huumori saa väkisinkin hymyn huulille.Porilain ei suut, vaik kui haukkuis.  

Täällä tavoitellaan onnellista asumista, jossa sosiaalisuus nostetaan ansaitsemaansa arvoonsa.

Ensi kesänä on siis monta hyvää syytä viettää aikaa Porissa.  
Täältä pääset aiempaan postaukseeni Porin Asuntomessualueesta.

Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018
www.asuntomessut.fi 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...