Asuntomessut 2018, Pori

Onnellista elämää Porissa

Kävin median ensimmäisellä ennakkoretkellä tutustumassa etukäteen Asuntomessujen Porin Karjarannan asuntomessu-alueeseen. Rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa, joten tutustumista ja kiinnostavaa kurkistamista riitti.
 
 Sade piiskasi ja tuuli puhalsi sateenvarjot vinoon, mutta huono keli ei mediaporukan uteliaisuutta vesittänyt.

Osa rakennuksista oli jo hyvässä vaiheessa.  
Toisissa päästään jo sisätöihin, toisissa vielä perustukset odottavat.  

 

Porin Karjarannan alue henkii historiaa

Alue on kauniin joen suiston varrella olevaa entistä teollisuusaluetta. Parhaat tontit ovatkin juuri joen rannalla. Jokea ruopataan parhaillaan ja kalastajatkin ovat kuulemma löytäneet Kokemäenjoen rannalta hyviä kalastuspaikkoja.


 
Uudet asukkaat odottavat jo kotiterassilta kalaan pääsyä.

Katujen nimetkin kertovat alueen historiasta: Repolankatu, Hitsaajankatu, Koneistajankatu, Verstaskatu, Teroittajankatu.  Karjarannan asuntomessu-alue on vanhaa teollisuusaluetta, joka saa nyt ansaitusti uuden onnellisen elämän. Raamit onnelliselle elämälle rakentuvat hyvästä pohjatyöstä. 

Korjausrakentamiskohde
 

Alueen historiaa henkivä helmi näyttää näiden talojen joukossa olevan kohde nro 16, Bunkkeri. Shellin entinen kolmikerroksinen asuin- ja autovajarakennus on korjausrakentamiskohde, joka saanut taitavan asukkaan rakentajakseen.
Taitavalla näkemyksellä ja vanhaa arvostavalla pieteetillä tätä rakennusta kunnostetaan täysin uuteen uskoon. Korjausrakentamisen arvostuksesta oli myös kiinnostava artikkeli HS:ssa
 

 Aika näyttää, tuleeko tähän Bunkkeriin tämän alueen viehättävä kokoontumisajopaikka, kenties idyllinen kaffela? Nyt munkkikahvit tarjosi viehättävä Camionette, kiitos Porin Paahtimo.

 

Kaffelle kattoterassille
Kokonaisuutena tämän alueen vahvana piirteenä on pari selkeää seikkaa: talot ovat kaikki erilaisia ja useimmissa taloissa on laaja kattoterassi. Koska tontit ovat suhteelliset pieniä, niin lähes joka talossa on terassi toisessa kerroksessa. Jossain kohteessa on jopa suurempi terassipinta-ala kuin asuinpinta-ala. Porissa luotetaan siis, että aurinko paistaa. Jos ei paista, niin sehän ei tahtia haittaa. Kattoterassit tuovat luonnollisestikin asuntoihin viihtyisää hyvää lisäpinta-alaa.
  
Porin keskustan läheisyydessä olevalla asuinalueella halutaan korostaa, että kukaan ei jää kotipiirissään yksin. Yhteisöllinen elämä ja naapuriapu, toisesta välittäminen porilaiseen omintatakeiseen tyyliin onnistunee täällä hyvin.
Karjarannan sijainti on niin lähellä Porin tapahtumallista sydäntä, että eiköhän täältä voi kuunnella Kirjurinluodon vuosittaista Pori Jazz-viikkojen musisointeja. Kenties ainakin silloin kun tuuli on suotuisa. 

Mitä on suomalaisen asumisen tulevaisuus? 


Hyvää verkostoa kaivataan.

On tutkittu, että suomalaiset haluavat asumiseltaan läpi elämän kestävää asumista. Suomalainen kaipaa yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta. Yhteisöllisyys luo turvallisuuden tunnetta. Koska suomalainen väestö vanhenee, niin asuinalueelta ja asumismuodolta halutaan entistä enemmän läpi elämän kestävää joustavuutta.

 Pori vastasi tähän huutoon tarjoamalla kohtuuhintaisia tontteja läheltä kaupungin palveluita. Asuinalueelta löytyy tiedepäiväkoti ja seniorien hoivakoti-tyyppinen palvelukoti. Alueelle rakentuu 54-paikkainen ikääntyvien ihmisten asumispalveluyksikkö. Teema ”vauvasta vaariin” on täällä kantava ajatus. 

 

Tänne on nyt syntymässä asuinalue, jossa ihmiset voivat hyvin. Pori tarjoaa nyt avaimia onnelliseen elämään ja helppoon arkeen. 

     
Mielenkiinnolla näitä rakennusprojekteja seuraten! 
 
Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018
www.asuntomessut.fi

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...