habitare2017, messut

Habitare 2017


 Helsingin Messukeskuksen Habitare -messut avaavat syyskauden koteihin. Nyt on hyvä hetki keskittyä taas kodin sisätiloihin, kun pimeä kausi painaa päälle. Terassit ja kesäkodit laitetaan tässä vaiheessa viimeistään talviteloille. Valoa, ilmettä ja päivitystä tarvitaan nyt taas kodin eri tiloihin.
AIRAM ja Wirkkalan suunnittelemat K2-valaisimet.

PIKAKATSAUS MEDIAN SUOSIKKEIHIN
Tämän päivän media, blogit, vlogit ja somekanavat pursuavat kuvia ja vinkkejä ja ideoita messujen uutuuksista. Aika monen blogin yhteydessä lukee myös yhteistyössä -sana. Valmistajat, maahantuojat ja tavarantoimittajat ovat valmistelleet jo hyvissä ajoin omien uutuuksiensa näyttäytymisen ja esille pääsyn. Uutuudet ja suosikit nousevat erittäin helposti esille kun jo muutaman blogin on kahlannut. Tämän vuoden kärki näyttää olevan: MUJI,ANNO, IKEA ja AVOTAKKA-koti.
  
 
IKEAn esittelyständi viehättää jo heti eteläpäädyn aulassa.

TUNNELMIA
Messuosastoissa näkyy entistä enemmän kokonaisuuksia, joissa on onnistuttu tavoittamaan tunnelma. Tämän vuoden vahvuutta on värien tummanpuhuvuus. Värit ovat vahvasti tunnepitoinen makuasia, joten niiden suhteen saa jokainen pitää oman makunsa ja pieninkin piristävin annoksin saa lisättyä haluamaansa väriä vaikka vain yhdeksi sesongiksi omaankin sisustukseen. Poimi messuilta sinulle sopivan tyylin ja annoksen verran. Kirjoa riittää.
 
MATERIAALIEN TUNTUJA
Messuilla saa aina hyvät vinkit missä mennään, mitkä värit ja materiaalit ovat nyt in, ja millä sisustuselementeillä saat kotiisi trendihtävän tuulahduksen. Pintamateriaalien ja valaistuksen uusiin keinoihin saa messuilta paljon vaihtoehtoja.
 
  

Itse ehdin tänä vuonna vain pikaisesti messuille, joten kuvakavalkaadini jäi valitettavan vähäiseksi. Mutta eipä hätää! Tuhansien blogien joukosta löytyy niin monta messuesittelyä kuin itse jaksaa selata. Lukijalla on vara mistä valita! Suosittelen.

KOHTAAMISIA
Itselleni alan messut ovat nykyään valtavan mukava kohtaamispaikka,jossa on hyvä tavata niin tuttuja kuin uusiakin kontakteja. Toimin työni puolesta yhteistyössä maahantuojien ja tavarantoimittajien kanssa, mutta minäpä hluan korostaa, että tämä postaus ei ole tehty kenenkään kanssa yhteistyössä, vaan esittelyni juontaa silkasta omasta mielenkiinnosta.Toki tutustuin ensimmäisenä tuttujen yhteistyökumppaneiden osastoihin:
SESSAK
INNOLUX
 TIMBERWISEn mielettömän kaunis parketti. Design: Harri Koskinen
Sepri esittelee messuilla uutuuden Liquid Floorsin, saumattoman lattiapinnoitteen, jonka pinta joustaa.
Lattiat ovat nyt saaneet uusia virtauksia. Materiaalivalikoimat ovat kehittyneet valtavasti. Kuvassa TRAVICOn Flotex-tekstiilimattolaattaa asennettuna kalanruoto-kuvioon. 
***
Uusia tuttavuuksia tulee myös ilahduttavasti vastaan kuten tämä Sukarwood.Luonnonmukaisuus ja eettisyys on nyt erittäin tärkeä ostopäätöksen peruste. https://www.sukarwood.fi/

 
Aitoja ratkaisuja saatat löytää myös antiikki -ja vintageosastolta. Uniikkeja löytöjä, todellisia eettisiä valintoja ja aitoa taidetta. Niillä rakentuu kerroksellinen,  persoonallinen ja aito koti. Älä unohda antiikki-osastoa!  
 
Kolmoshallista löytyy kaikkea kivaa pientä kotiin vietävää. Kasvien aatelia ovat helppohoitoiset ilmakasvit, joita löytyy Huone ett Rumin osastolta taiteen lisäksi.
http://www.huoneettrum.fi/
Nothing to see here ei Habitaressa ainakaan pidä paikkaansa, näkemistä on vaikka mitä.

Nyt on hyvä ajankohta kääntää katse sisätiloihin. 

Jes, me sisäkissat iloitsemme!
Käy ihmeessä fiilistelemässä HABITARESSA. 
Tossua vaan toisen eteen. 
 Tänään ja huomenna vielä ehdit!

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin