antiikkimessut

Antiikkia ja käsitöitä

Fiskarsin ja Billnäsin antiikkimessuilla on kesäisin aina kiva piipahtaa. Tämän vuoden  messut on nyt takana, joten ensi kesänä sitten taas. 

Antiikkimessuilla herää nostalgisia ajatuksia. Muistan elävästi tuon kenkätalon ja lautasella olleen puuron maun!  

  
Kauniit ruukkimiljööt
 
Fiskars ja Billnäs ovat itsessään jo näkemisen arvoisia paikkoja. Vanhat ruukkirakennukset, läpivirtaavat joet ja vanhat suuret puustot luovat näihin kyliin uniikkia sadunomaista tunnelmaa. Itse kun kiinnitän aina huomioni kokonaisuuteen, niin on ihana nähdä että näissä kylissä talojen pihoilla ei onneksi näy muovisia puutarhatuoleja! Kalusteet ovat kenties rosoisia ja puisia. Miljöön arvokkuus ja tyyli ovat linjassa myös yksityiskotien pihoilla. Tällaista yhtenäisyyttä ja yhteisöllistä näkemyksellisyyttä tarvittaisiin entistä enemmän yhdessä jos toisessa kaupunkikuvassa. 
Kauneus ruokkii kauneutta.
   

Käsityön taitajia
 Antiikkitapahtumien joukossa on usein myös erilaisten käsityön taitajien edustajia, joilla on jos minkälaista tuotetta myytävänä. Tänä vuonna jymähdimme ystäväni kanssa Koruhelmi-kojulle, jossa myytiin hopeisista lusikoista tehtyjä koruja. Kerrassaan sieviä ja upeita tuotoksia. Aikoinaan rippilahjaksi saadut (kenties käyttämättömät) lusikat ja aterimet saavat täysin uuden elämän koruiksi muokattuina. Raaskisitko antaa lusikallesi uuden käyttötarkoituksen koruna?

Romantica-lusikka on taipunut sormukseksi. Kuva lainattu http://www.korupajahelmi.com- sivuilta

Haarukoista taivutettu rannekoru. Kuva lainattu http://www.korupajahelmi.com- sivuilta

  
Vanhat kartat uusiokäyttöön

Toinen kiinnostava myyntikoju oli Vekkulit- myyjän koju, jossa oli paljon vanhoista kartoista tehtyjä magneetteja, koruja ja koristeita. Näissä tuotteissa vilisi eri paikkakuntien nimiä. Hauska idea! 
 
 
 

Tällaisissa käsityölaistuotteissa on tärkeää, että ne on huolellisesti tehty kuten nämä ovat. Kojulla kuultua lainatakseni aika moni on sanonut pystyvänsä tekemään niitä itse. No jaahas, se on eri asia, saako noin siistiä ja huolellista jälkeä kuin tällä Vekkulit-myyjällä kahdeksan vuoden kokemuksella jo on. Toinen totuus on myös se, tuleeko edes itse tehdyksi.  

Tulevia markkinoita on vielä loppuvuodesta jokunen, joista mm. tämä Vekkuli-myyjä löytyy. Joitakin myyjiä saattaa tavata kenties muissakin antiikki-alan tapahtumissa, joita vielä elokuukin tarjoaa:
17.8 Turun Taiteiden Yö
27.-28.8 Loviisan Vanhat TalotAntiikkitapahtumat ovat löytöaarteiden hankintapaikkoja sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Ikinä ei tiedä mitä löytöjä niissä tekeekään. 

Vanhoissa tavaroissa on tarinoiden tuomaa sielukkuutta. Vähän vanhaa sopivasti uuden joukkoon, niin saa erilaisia tunnelmia ja yksityikohtia luotua omaan sissutukseen. Niitä tärkeitä pisteitä ii:n päälle: jujukkaita sisustuspilkkuja.  

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.