asuntomessut 2017, Mikkeli

Suosikkini Mikkelin Asuntomessuilla

Meillä jokaisella on kovin erilaiset intressit ja kriteerit mihin kiinnitämme huomiomme tällaisella messualueella, tai mikä jää mieleen. Itse pidän tunnelman, persoonan ja viihtyvyyden onnistumisesta. Kun ne tekijät kohtaavat, on sisustus onnistunut.

Sisustuksellisesti suosikikseni nousi kohde nro 6: Kannustalojen Harmaja Saimaa. Pintamateriaalien ja kiintokalusteiden takana on Kirsi Valanti ja stailauksesta on vastannut Susanna Vento. Täällä jokainen yksityiskohta oli tarkkaan mietitty ja johdonmukainen. 

 Tämän kohteen asukkaan rakkaus pohjoiseen maanläheisyyteen on tuotu sisustuksessa taidolla esiin. Värimaailma on luonnonmukaisia murrettuja sävyjä suoraan luonnosta. Terrakottaa ja mustan puhuvia pintoja ja yksityiskohtia jotka nyt ovat in.Ei se mikä on in, vaan se että on kuunneltu asukasta isolla sydämellä.  
Kohde nro 6: Harmaja Saimaa, Kannustalot
Kohde nro 6: Harmaja Saimaa, Kannustalot
Kohde nro 6: Harmaja Saimaa, Kannustalot
Ammattilaisen sisustajan kädenjälki näkyy, ja se kyllä kiinnostaa ainakin alalla puuhastelevia kävijöitä. Sisustajan kädenjälki näkyy laadukkaissa valinnoissa ja taidolla tehdyissä sommittelyissa. Joukkoon uppoaa taitavasti ikeaakin. Messuilta tullaan hakemaan rohkeitakin vinkkejä, joita voi sitten soveltaa vaikka sitten loivennettuna omiin tiloihin.

 Kodin asukas on tärkeässä roolissa kun päätetään sisustuksesta.

 Yllättävän monessa kohteessa olikin näillä messuilla asukas itse suunnitellut kotinsa sisustuksen. Asukkaan omat toiveet ovat tärkeä lähtökohta, vaikka messukohteissa tarvitaankin myös huomion herättäjiä. Parasta sisustamista on myös persoonallisuus ja oma henki. Tässä talon asukkaalla on vastaanotto,jossa hän ottaa vastaan asiakkaita. Valoisa työhuone on viihtyisä ja tyylikäs tila heillekin.

Muuramen Helmi, kohde nro 19. Sisustussuunnittelu Minna Häkkinen, Studio M3. 

Kodin jokaisessa huoneessa voi olla erilainen tunnelma, jota on kiva luoda värien ja persoonallisten ratkaisujen ja somistusten avulla.

Valoisuutta saadaan luotua valaistuksella, johon onkin tullut paljon erilaisia vaihtoehtoja. Ennen oli pelkkä yleisvalaistus keskellä huonetta, mutta se jos mikä on jo taakse jäänyttä elämää. Tämäpä valaisin ei ole lasten huoneessa,vaan sinkkuleidin olohuoneessa. 
 Muuramen Helmi, kohde nro 19

Oman pihan helmi. Muuramen Helmi, kohde nro 19


MUSTAA MUSTAA, enemmän mustaa
 
Upea musta kokonaisuus on skandinaavinen ja moderni puutalo, kohde nro 26: Kotikontti.

Kotikonttia asustaa pariskunta kissojensa kanssa. Tämän talon sisustamisesta on vastannut talon rouva itse. Talossa oli oivia yksityskohtia, jotka tekivät talosta yhden suosikkini.  

Makuuhuoneen takaosa kätki ikkunallisen kylppäri-ja suihkutilan, josta ei silti näy naapuriin. Ovelasti ratkaistu :).
Yöpöydän toiminnot piiloutuvat kätevästi palkkien taakse.

Tämän mustan kodin katseenkiinnittäjä on valoisa ja upea 70-luvun designia muistuttava moderni keittiö. Kaapit lattiasta kattoon ovat täysin yhtenäiset, sokkelikin on vain 2cm. 

Kotikontti-kohteessa keittiö on Puustellin lakattu tammi. Tasot:Decton kvartsitaso,Sirius.

Kerrassaan mainio ratkaisu tämän päivän keittiössä. Valaistu ”viinikuutio”-kolonen, jossa mahtuu vaikka istumaan ja pitää seuraa ruuan laittajalle. Tämä tullee olemaan tämän keittiön suosituin paikka.

 ***
Mikkelin messujen sisustuksellinen kärki lyhykäisyydessään: musta, musta, puu, luonto ja värit, joista nämä kohteet olivat hyviä osoituksia parhaimmillaan. 
Tässä vain pari esimerkkiä.

Kannattaa käydä itse paikan päällä!

Messuilla näkee missä mennään, mitä uutta markkinoille on taas tullut. Sieltä saa reppukaupalla paljon vinkkejä, jotka innostavat tekemään omassakin kodissa mieltä piristäviä muutoksia. Alue on ehdottomasti jo itsessään näkemisen arvoinen.Ja Mikkeli on NIIN leppoisa.

ASUNTOMESSUT MIKKELISSÄ 14.7.-13.8.2017

#kehtaakehua #mikkeli #mikkelinasuntomessut2017
  

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin