asuntomessut 2017, Mikkeli

Mikkelin Asuntomessut 2017

Nyt kannattaa suunnata Mikkeliin! 

 Mikkelin Asuntomessu-alue avaa porttinsa tällä viikolla. Alue on jo näkemisen arvoinen.
Kohde 5, Wave, Honkatalot
Luonto on säilynyt kauniina asuntomessujen rakennusmyllerryksestä huolimatta. Uusi asuinalue on tyylillä rakennettu. Osaan alueen asuntoihin kuuluu oma ranta laitureineen ja rantaviivoineen.
*** 
Seppo Mäntylän suunnittelema hirsirakenteinen Wave on saanut myös mustan pintansa. Talon aaltomainen arkkitehtuuri ja muotokieli ei kyllä jää huomaamatta. Tätä taloa tullaan katsomaan vielä vuosikymmenienkin päästä.

 

 
Kohde nro 5,
Wave, Honkatalot
 
Kokonaisuudessaan talojen ulkoverhoilussa on käytettä paljon puuta.  

 Lehtikuusi-paneelilla vuoratun talon ulkopinnan annetaan harmaantua. Vuoden kuluttua tämänkin talon puupinta on kauniisti harmaantunut.
Musta on suosittu väri nyt.

Valkoisella on suosijansa aina. 
 
Mielenkiintoinen historian palanen on Mikkelin Asuntomessu-alueen keskelle jäänyt yksittäinen 1930-luvulla rakeenettu kotitalo, joka on ollut Mikkelin entisen pormestarin kesähuvila. Onneksi talon asukkaat. Nämä asukkaat kertovat, että he ovat eläneet kuin herrankukkarossa tätä ennen mutta nauttivat nyt siitä että alueelle tulee elämää.
***
Messuasunto-alueella on rakennettu rivitalo-asuntoja kaupungin vuokra-asunnoiksi: kohde nro 25. Tämä Ankkuriranta-rivari on myös messujen Suomi 100-kohde.

kohde nro 25, Ankkuriranta.   


Huh huh, mitkä näkymät tästä vuokra-asunnosta. Upea hiekkaranta avautuu suoraan olohuoneen terassilta. Alueella on myös tämän asuinalueen ainoa rantasauna. Toivottavasti näiden vuokra-asuntojen asukkaat pitävät hyvää huolta upeasta alueesta ja rakastavat mm.kaislojen haravointia.
Käy ihmeessä ihastelemassa. Alue on huikean kaunis, jossa tälle alueelle muuttavat asukkaat saavat yhdistettyä kätevästi niin kodin kuin mökkitunnelmankin. Vai mitä sanot näistä tonttimaisemista? 
ASUNTOMESSUT MIKKELISSÄ 14.7.-13.8.2017

#kehtaakehua #mikkeli #mikkelinasuntomessut2017

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin