asuntomessut 2017, Mikkeli

Mikkelin Asuntomessujen oheiskohteet

Kulttuuritalo Tempo, Mikkelipuisto ja Kenkävero. KulttuuritaloTempo on entinen työväentalo, joka on läpikäynyt viimeaikoina perustavan laatuisen remontin. Työväen talon vanhin osa on vuodelta 1882.

  

 

Talossa tehdyssä remontissa on kunnioitettu vanhaa pieteetillä, vaikka talo on saanut sisuksiinsa myös täysin modernia uutta ilmettä, kuten vuokrattavat saunatilat.
 

***

Kultturitalo Tempossa on esillä taidetta ja talon yksi näkemisen arvoinen osuus on valaisimet. Paavo Tynellin kattokruunut pääsalissa ovatkin olleet valtavassa remontissa se punainen lanka.
Kulttuuritalo Tempossa rakennuksen historia ja modernit uudet ratkaisut lyövät sujuvasti kättä. Tällaisia remontteja on ilo nähdä. Onneksi nykyään osataan kunnioittaa hyvin rakennusten historiaa. Koska talo on ollut vuosien saatossa kulttuuri-, musiikki-,teatteri-ja urheilutoiminnan kehto, niin tietty talossa kummittelee. Mene jo koe ;).


  Tempon kruununa on Ravintola Lumo, jossa on mielettömän hyvät ruuat. Sinne kannattaa kyllä eksyä syömään!
Torilta on alueelle lyhyt kävelymatka, ja vieressä on muutakin: mm.  Mikkelin yksi nähtävyys, Naisvuori. Anekdoottiset tarinat ovat aina paikkakuntien parhautta. Mikkeliläiset alueiden nimet ovat jo itsessään hämmentävän kiinnostavia: Kirkonvarkaus, Naisvuori, jne. Tiedätkö muuten mistä Naisvuoren nimi on peräisin? 
on Kenkäveron välittömässä läheisyydessä. Kenkäverolta on vain 400 metriä kävelymatkaa Mikkelipuistoon. Alueella on lähes 30 mallipuutarhaa, joista saa hyviä vinkkejä omiin viheralueisiin.

Lyhyelle kävelymatkalle Kenkäverosta Mikkelipuistoon on istetettu 40 eri omenapuulajiketta.Mikkelipuiston viheralueiden rakentamisen takana on useita yrityksiä, jotka ovat luoneet erilaisia vihermiljöitä, joista saa hyviä vinkkejä omaan puutarhaan.

 

Vinkkejä puutarhaan
Alueelle valmistui myös oma moderni ja raikas ravintola Greeneri, jossa huumoriakaan ei ole unohdettu. 
Luitko jo Kenkäverosta edellisessä postauksessani?
 Täältä pääset tutustumaan Kenkäveroon.

ASUNTOMESSUT Mikkelissä 13.7.-14.8.2017 

http://asuntomessut.fi/

PS.

Mikkelin keskustassa on muitakin kivoja sisustusliikkeitä. Lähiruoka on Mikkelin ylpeys ja ihania liikkeitä näkee siellä täällä. Kauneuttakin löydät helposti: piipahda vaikka moderni-ilmeisessä kukkakaupassa, Neiti Neilikassa.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin