asuntomessut 2017, bongaukset, Mikkeli

Kenkävero Mikkelissä

Mikkelin Asuntomessuilla on myös kiinnostavia oheiskohteita, joista yksi on ihastuttava Kenkävero.  
 
Kenkävero-käynnille kannattaa ehdottomasti varata aikaa, sillä kiinnostavaa kurkisteltavaa riittää useissa alueella olevissa rakennuksissa. Alueelta löytyy myymälöitä, ravintola, leivintupa, useita aittoja ja joulupukin piilopirttikin! Puotia on jos jonkinlaista.

Terassilla on viehättävä viivähtää.


  Kenkäveron nimen tarina
Alueen nimen tarinaan on useita versiota. Yksi tarina kertoo, että aikoinaan savolaisten saapuessa kirkkoon piti vaihtaa kengät ennen kirkkoon menoa. Tämä Kenkäveron alue oli se kohta, jonne saaresta tulleet saapuivat venhoillaan. 

 

Kenkäveron myymälä on yksi Taito Shop- myymäläketjuun kuuluvista myymälöistä. Kenkäveron myymälässä onkin kiinnostava kattaus paikallisten lähituottajien ja–taitajien tuotteita. Mikkelin alue on kuuluisa mm. lähiruoka-tuotannostaan. Tarjontaa löytyy niin  koru-ja vaatevalikoimista kuin ruuasta pitävälle ja sisustajallekin.
Ebba Masalin -tuotteet 

Kenkäveron ylpeys on Mikkelissä syntyneen kuvittajan Ebba Masalinin opetustauluista luotu kirjo erilaisia julisteita ja sisustustuotteita. Ebba Masalin oli 1800-luvon lopulla syntynyt taidemaalari/piirtäjä jonka opetustaulujen kauniit kasvipiirustukset originaaline mustine taustoineen iskee tämän päivän trendikkääseen sisustajaan.Kenkäverosta löytyy laaja valikoima näitä ihanuuksia. Mukavaa, että näitä Ebba Masalinin tuotteita saa myös verkkokaupasta.

Iloa ja huumoria

Alue on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia, joilla luodaan viihtyvyyttä jujukkaalla tavalla. Täällä uskalletaan tuoda hyvä mieli kävijälle.

 
 
 
 Kenkäveron leivintuvasta löytyy paikallisten leipomoiden tuotteita sen lisäksi että leivintuvalla leivotaan myös paikan päällä.
 

Rantapaviljonki

Alueelle on rakennettu rantaan myös moderni ja valoisa rantapaviljonki. Uuden rantapavinjogin sisustusilmeen tarina lyhykäisyydessään: ”kristallikruunut piti saada tähän rakennukseen”. Siitä se sisustus sitten lähti. Rantapaviljongin suunnittelussa on ollut mukana myös Jukka Rintala. 
 

Mustikkarättänä. Ruiskuoreen leivottu mustikkakukko tarjotaan viehättävistä kaffekupeista.

 Silloin kun kaikki yksityiskohdat on mietitty (ja toteutettu) tyyliin sopivalla tavalla, kokonaisuuden ilme saa sanomaan wau. Maassa maan tavalla, rakennuksessa rakennuksen ilmeeseen sopivalla tyylillä, huolella ja hyvällä silmällä.

Myymälässä ja alueen eri rakennuksissa löytyy paljon erilaisten paikallisten taitajien töitä, designista lähiruokatuotteisiin.

Myönnän, olen ajanut kyltin ohi monesti,kävin Kenkäverossa nyt ensimmäisen kerran. Onneksi tuli tämä nolo virhe nyt korjattua! Silmä ja mieli lepää. Miljöö häikäisee monipuolisella kiinnostavuudellaan. Näkemistä, kokemista ja viihtymistä riittää niin aikuisille kuin lapsillekin. Ainakin
minulta aikoinaan pappilana toiminut Kenkävero vei sydämeni.
 
Kenkävero.fi

ASUNTOMESSUT MIKKELISSÄ 14.7.-13.8.2017

#kehtaakehua #mikkeli #mikkelinasuntomessut2017

PS.
Kenkäveroon pääsee myös risteilyaluksella. Mitä mainioin tapa nauttia kauniista Saimaan maisemista ja tällaisista hyvistä pysähdyspaikoista.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin