Sisustussuunnittelu

Maalia pintaan

Maalilla saa ihmeitä aikaan.

Yksi alkukesän urakka oli vanhan lipaston maalaus. Oli aika laittaa tämä kaunokainen kuntoon.

Pohjamaalaus vaati tumman pinnan peittämiseksi parikin kerrosta pohjamaalia. Pohjamaalin merkitystä ei pidä väheksyä. Kun pohjatyö on tehty huolella, tarttuu varsinainen maalipinta hyvin.

Tässä lipasto vielä parin pohjamaalikäsittelyn jälkeen.
ENNEN
Autotallin perukoille hyljätty aarre, vanha mahapeililipasto oli alkuperäisen tumman petsin jälkeen maalattu ruskeaksi ja se oli saanut nupeikseen tyyliinsä sopimattomat mäntypallukat. 

ENNEN

Lipaston peili ja lasipinnat olivat onneksi hyvässä kunnossa, niin ovaalin muotoinen fasettireunainen peili kuin pikkukaappien lasitkin.
Alkukäsittely tapahtui Teknoksen RENSA-maalipesulla. Rensalla lähti vuosikausien liat hämähäkin seiteistä lähtien. Olen aikamoinen oikaisija yleensä näissä pohjustusasioissa, mutta tätä vaihetta ei kannata ohittaa. Lika lähti Rensa-maalipesulla silminnähden kieltämättä tosi helposti. Rensalla putsaaminen auttaa myös varsinaisen maalipinnan tarttumiseen. 

 ***
 Tavaroiden ja kalusteiden historiasta saattaa löytyä kiinnostavia merkintöjä, joka ovat aina kiehtovia: ”E.S. 14.2.1931”.
Kukahan tuo E.S. on ollut? Kenellekäöhän tämänlipasto on tehty? Tämän lipaston valmistanut E.S. saa nyt olla ylpeä työstään. 
 
Pidämme tästä lipastosta hyvää huolta (vaikka alkuperäiseen tummaan petsiin emme palaakaan,sorry). Tästä tulee nyt valkoinen kaunotar. Pintamaali tulee olemaan TEKNOKSEN FUTURA kiiltävä valkoinen. Valkoinen on aina varma valinta, silloin kun kalusteen sijainti saattaa siirtyillä paikasta toiseen. 
Ihanaa kun kesällä pääsee maalaushommiin!

 

Valoisassa kesässä on kiva uurastaa vaikka kuinka pitkää päivää. Jos on sateinen päivä, tehdään sisähommia. Aurinkoisella ilmalla nautitaan kauniista valoisuudesta. Lämmintä vaan päälle ;), niin hyvin kestetään.

Kiitos Teknos.   

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin