Sisustussuunnittelu

Maton valinta

Olen viime aikoina hoitanut mitä erilaisimpia useampia mattotilauksia asiakkailleni. Mattojen valikoimissa on ääretön määrä mahdollisuuksia, kunhan tuntee oikeat talot, tahot ja kontaktit.
Matto saattaa olla hyvinkin halpa ratkaisu. Maton valinnassa näkyy laatu kuitenkin hinnassa, joten matto on usein myös hintava hankinta. Maton valintaa mietitään pitkään ja oikean mallin, materiaalin ja koon löytäminen saattaa olla haastavaa. Etenkin jos etsii sopivaa mattoa heinäsuovasta eli tarjouspinoista.
  Niissä on usein standardikoot ja rajallinen määrä väri- tai kuosivalikoimia. Tunnistan hyvin tämän dilemman: pinosta valitessa saattaa helposti päätyä jonkin sortin kompromissiin, jollei halua maksaa matosta (lue:laadusta) vähän enemmän.
 
Yksi unohdettu totuus maton hankinnassa: mittatilauksena teetettävä matto on hyvä ratkaisu.  

Valtaosaa tuotteista saa tilattuna. Tilauksin hankittavan maton kynnyksenä saattaa tosin olla tilausajat. Etenkin jos koti pitää saada kuntoon heti kun matonvaihto-inspiraatio iskee. Kenties juuri ennen juhlia. Tuttua, eikö vain? 

Silloin kun malttaa käyttää maton hankintaan aikaa ja ammattilaisen apua (ja kun mittaus on tehty hyvin), niin  tilauksena teetetty matto loksahtaa paikoilleen kuin palapelin pala saapuessaan. Eikä tilattavien mattojen neliöhinnat välttämättä ole kovastikaan enempää. Hintaero saattaa jäädä hyvinkin pieneksi: panostus maksaa itsensä takaisin kun satsaa laatuun ja oikeisiin mittaratkaisuihin. 

 Tilausaikoihin pitää luonnollisestikin varautua, jos haluaa oikean kokoisen, laatuisen, näköisen ja muotoisen maton. Odotus kyllä palkitaan. MUTTA: tilausajat saattavat yllättää positiivisestikin, jos tuotetta löytyykin samantien varastosta. Suosituimpia materiaaleja uein nimittäin löytyy. Parhaimmillaan mittatilauksena teetettyjä mattoja saattaa saada parissa päivässä.

 Palvelun laadun ja tilausaikojen positiivisesti yllättämä totuus on aina ilo. 

Matoissa kulkee yhtälailla ajanmukaisuus ja ajanhenkisyys kovasti kuluttajien valinnoissa. Suosituimpien kuosien ja materiaalien, saatavuus on myös parempaa hyvillä tavaratoimittajilla. Tällä hetkellä kovin suosittuja ovat käsintehdyt Beni Quarain-matot, joita löytyy Seprin valikoimista myös useita kokoja. Ja suuria.

 Kontaktit ja rajattomat mahdollisuudet joita sisustussuunnittelua työkseen tekevillä on, helpottavat asiakasta. Mattomalleja saa kokeiltavaksi. Matoista saa mittatilauksena juuri oikean kokoisen. Muista että mittaamisessa ammattilaisen ammattitaito auttaa. Valikoimien runsaus yllättää taatusti! Kaikki mahdollisuudet eivät tosiaankaan löydy tarjouspinoista.
Maton pitää TUNTUA hyvältä. Maton pitää toimia oikein. Oikea materiaali oikeassa tilassa.
 
On olemassa makuja ja mielipiteitä ja niitä kannattaa kysyä.
 Somessa on ryhmiä, joissa voi kysyä neuvoa ja mielipiteiden sanojia riittää. Mutta mielipiteitä tulee kenties satamäärin! Päätä siinä sitten, kenen maun mukaan teet valinnan. Ystäväni harrasti tätä mielipiteiden kysymistä aikoinaan kovastikin ja hänen pää meni sekaisin jo kahden eriävän mielipiteen sanojan jälkeen. Niin sitä sitten kiikutettiin useita mattoja sovitukseen ja liikkeeseen edestakaisin. 

Tärkein valinnan tekijä olet sinä, jonka kotiin matto on tulossa.
 Sinä tiedät mitä haluat, mihin tilaan ja tarpeeseen. Saat pitää oman makusi, vaikka saisit ammattilaiselta apua teknisiin toteuttamisiin. 

Mattoja voidaan teettää juuri sellaisiin mittoihin, jotka ovat sentilleen sinulle sopivat. Siis millilleen. 

  Turun linnan läheisyydessä sijaitseva Mattoliike Sepri palvelee asiakasta asennuksesta totuteukseen. Mattoliike Seprin palvelu ulottuu myös vanhoihin mattoihin. Lempimatto saattaa olla muutoin hyvässä kunnossa, mutta reunat rispaa tai kanttaukset ovat kuluneet. Kanttausten vaihdolla mattoihin saadaan uusi ilme, ja sen kunto näyttää taas hyvältä. Upeaa palvelua tarjoava mattoliike, joka ei karsasta vanhojenkaan mattojen freesausta! Tuotanto tapahtuu Seprin omissa valoisissa työsaleissa.


Mattoja tarvitaan monenlaisiin tiloihin, joiden mutkat ja kulmat eivät välttämättä ole suorat, mm.veneisiin. Tällöin tarvitaan täydellistä mittausapua ja näin saadaan matot jokaiseen nurkkaan juuri niinkuin pitää.

Maton valinnassa helpottaa ehdottomasti ammattilaisen apu. Kannattaa kysyä. 

Vaihtoehtoja riittää! Kiitos esittelystä Sepri.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...