Design, valaisin

Innoluxin uutuuksia

 Innolux on johtava suomalainen valaisinvalmistaja, jonka tunnetuimmat valaisimet löytyvät monen suomalaisen kodista. Lokki, kuplat, vaasi…eikös kuulostakin tutulta?

Eero Aarnion vaasi.

 
Tässä vielä Innoluxin muista tämän kevään uutuuksista.

Katriina Nuutisen Candeo Air

Uutuusväri: Herkkusieni

Lisa Johansson-Papen suunnittelema Senator-tuoteperhe on otettu uudelleen tuotantoon Suomi100-juhlavuoden kunniaksi.

Senator-sarjasta on tehty numeroitu ja signeerattu 100 kappaleen erä juhlavuoden kunniaksi.

 

 
 Innolux on keskittynyt suomalaiseen designiin ja erityisesti siihen, että valaisimen tärkein ominaisuus, olla hyvä valon lähde, on parasta mahdollista. Upeita uutuuksia lanseerattiinkin juuri eilen. 
Tapio Anttilan suunnittelema Tip-riippuvalaisimen muodon idea lähti tippuvasta maitotipasta.  
 
Tapio Anttilan Mars

 

Trek. Tapio Anttila Collection.

Innolux on myös uudistanut tuotteitaan, klassikoitakin.
Tämän vuoden uutuus ikiklassikon maineen omaavassa Lisa Johansson-Papen Lisa-valaisimessa on uutta mustikan sininen väri. Tämä valaisin olikin esillä jo täällä blogissani aiemmin Sissareiden messuosastosta kertovassa postauksessani.

Lisa
Myös suunnittelijanimet ovat käsitteitä design-maailmassa. 
Innoluxin valaimien suunnittelijoina on monia suomalaisia selkeän muotokielen taitavia muotoilijoita. Yki Nummi, Lisa-Johansson-Pape, Eero Aarnio, Tapio Anttila, Harri Koskinen, vain muutamia mainitakseni.

Harri Koskisen Valovoima.
 
Valaisimien valinnassa sisustajalla on useinkin tärkeintä sen ulkonäkö. Trendien ja ulkonäön ”hinnalla” saatetaan sortua valaisimeen, jonka valon lähteen ominaisuuden ovat heikot. 
 
Innoluxin ja suunnittelijoidensa ensisijaisena lähtökohtana valaisimien suunnittelussa on erityisesti hyvän valon tuottaminen. Valaisin voi olla samanaikaisesti muotoilultaan kaunis ja tyylikäs. Siksi se, että valaisin on ensisijaisesti fuktioltaan hyvä valonlähde, ei muotoilullaan poissulje kauneus- ja tyylikkyysarvoja. Sitä on hyvä design.
Kerroinkin aiemmin täällä blogissani Tapio Anttila Collectionin ja Innoluxin yhteisestä tuotelanseeraustilaisuudesta.

***

 Innolux päivittää tuoteperhettään myös kokoajan niin, että niiden mahdollisuudet laajenevat ja tuotteiden ominaisuudet ovat ajan haasteissa parhaimmillaan.

 
Onnea uutuuksille ja uudistumisille. Pidetään peukkuja, että uusien nuorempienkin suunnittelijoiden tuotteet nousevat samoihin klassikko-sfääreihin kuin edeltäjiensä.

  

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...