Design, valaisin

Tapio Anttila Collection ja Innolux

Olipa hyvä että ehdin käydä tutustumassa Tapio Anttila Collectionin ja Innoluxin yhteisessä tuoteuutuuksien lanseeraustilaisuudessa.  Viimeisen tunnin aikana saimmekin kollegan kanssa rauhaisen hetken tutustua tuotteisiin. Kiitos Tapio Anttila ja co ja Innoluxin Tarja antoisasta esittelystä.
Kalusteet Tapio Anttila Collection, valaisin Innolux.

 Allekirjoittanutta kiinnostaa aina tarinat tuotteiden takana. 
 
Tapio Anttilan kertoman mukaan valaisimien suunnittelussa hänen tavoitteenaan on luoda valonlähde, joka a) tuottaa valoa hyvin b) ei häikäise c) ei ole näköesteenä (mahdollisesta näyttävästä koostaan) huolimatta mihinkään suuntaan.  
Nämä ominaisuudet toteutuvatkin hienosti hänen suunnittelemissaan valaisimisissa. Selkeä design ja muotokielen minimalistisuus ovat Tapio Anttilan suunnittelutyyliä ja tavaramerkkiä. Sekä valaisimet että kalusteet ovat funktioltaan yksinkertaisen selkeitä.

Valaisimet ovat näyttäviä.Yhdistäen useampia kokoja niistä saa luotua myös hyvin valaisevia kokonaisuuksia. 

Tällaisena suunnittelun helmenä on syntynyt mm.juuri ensiesiintymisen saanut Kosmos-riippuvalaisin. Itseäni viehätti uudessa Kosmoksessa sen lähes täydellisyys. Kosmoksen minimalistisen tyylin jujuna on kuitenkin kankainen musta johto, joka luo mutkallaan kiehtovan yksityiskohdan.

Epäsuora valonlähde antaa paljon valoa ja valaisin on pyhässä yksinkertaisuudessaan simppelin upea. Kosmoksessa toteutuvat nämä kaikki ominaisuudet. Voiko valaisimelta enempää toivoa?

 Kosmos on tyyliltään kuitenkin myös sellainen, joka sopii mihin tahansa sisustukseen, niin modernien kuin klassistenkin kalusteiden joukkoon. Yhdistämisen taito onkin mielestäni sitä parasta hyvässä sisustamisessa.  

Tässä kuvassa Trek-riippuvalaisin.


 ***
 Valaisimien lisäksi näytillä oli myös Tapio Anttila Collectionin kalusteita.

Onko tämä taidolla yhdestä palasta taitettu tuoli feminiininen vai maskuliininen? Tukeva ja hyvä istua joka tapauksessa ja kaunis muodoiltaan. Yksi tuoli on kohdannut nyt voittajansa, sorry Eames. 

 
Innoluxin ja Tapio Anttila Collectionin yhteisen lanseeraustilaisuuden kiehtovana taustana toimi Dream Cosyn rouheat, aikoinaan saunatilana toimineet toimitilat. 
 
Tila oli täynnä historiaa!


***************************************************
Pressikuvien kuvauspaikkana Finlandia-talo ja sen marmoriset pinnat. Interiöörikuvien stailaus Pia Kalliomäki. Kuvat Sanna Liimatainen. Kuvat lainattu: Innolux ja Tapio Anttila Collection, (jollei idyllicum-maininta).

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin