Sisustussuunnittelu

Kevätmessut, mitä messuprojekti vaatii?

Me Sissarit olemme nyt toista kertaa menossa Messukeskukseen messuille. Millaista on ryhtyä messuprojektiin? Olimme viime vuonna Habitare 2016:ssa, jossa syntyi paljon uusia kontakteja. Meille messut oli menestys, meidät opittiin löytämään ja tunnistamaan. 
 
Mitä kaikkea tällainen messuille meno oikein vaatii? Ensimmäinen edellytys on yhteishenki. Ja luottamus. Ilman täyttä luottamusta ei tällainen kaikkien eteen tehtävä rypistys vaan synny. On oltava tahtotilaa tehdä työtä muidenkin kuin vain itseneteenTyöteliäisyyttä pelkäämätön porukka vaan kokoon ja siitä se sitten lähtee.
Kuvassa messujen eteen uurastajat viime vuodelta. Mervi Rastas, Paula Kallio, Pia Närhi, Anne Lammi. Sama remmi koossa taas!
Messujen suunnittelu alkaa jo monta kuukautta ennen varsinaista h-hetkeä. Näiden Kevätmessujen työstäminen on alkanut jo viime syksy. Ensin mietitään kokonaisuutta, fasiliteetteja ja resursseja. Sitten alkaa konkreettisten ja operatiivisten tehtävien mietintä. Prosessi vaatii toista kunnioittavaa kompromissien tekemistä, delegointia ja oikeaa työtä. 
Koska Sissarit on vapaaehtoisuuteen perustuva yhdistys,niin tällainen projekti kaikkien eteen vaatii prosessiin ryhtyjiltä valtavan paljon tahtotilaa ja sitoutumista. Vuorokauden 24 tuntia on kaikille sama, joten tällainen rypistys mien töiden ohessa onnistuu  kieltämättä helpoiten yksityisyrittäjiltä, jotka pystyvät itse vaikuttamaan oman kalenterinsa merkintöihin. Jokainen yhteisen hyvän eteen ryhtyvä punnitsee itse onko aikaa ja voimavaroja ryhtyä toimeen. On kunnioitettava jokaisen omaa käsitystä oman aikataulunsa hallinnasta. Siitä ei voi välttyä, että hommia edistetään ja viestejä vaihdellaan vielä yön pikkutunteinakin.
  • ”Ainoastaan sydämellä näkee hyvin”, sanoi pikku prinssi.Ainoastaan luottamuksella toimii hyvin. Vain tekemällä tehtävät edistyvät.
Kuten niin monessa yhteisössä: alussa innokkaita on, mutta kun on todellisen tekemisen aika, niin nimet vähenee. Ihan sama kuin mis tahansa mokkapalojen leipomisringissä: on leipojia ja niitä, jotka odottavat että voivat saapua valmiiseen pöytään. Kaikkia kyllä tarvitaan, koska tapahtumapäivinä osastollamme on sisustussuunnittelupäivystys koko messujen ajan. Heille, jotka eivät ole voineet osallistua prosessiin, on helppo mahdollisuus hypätä kehiin vielä vaikka messupäivinä.  
Tällä kertaa päätimme laittaa itsellemme vähän enemmän pökköä pesään ja ihan vaan silkasta idean toteuttamisen innosta! Meillä Sissareilla on paljon yhteistyökumppaneita, niin miksi emme menisi yhdessä messuille? Niinpä tänä vuonna kanssamme messuille  osallistuu lähes kolmisen kymmentä yritystä. Niistä voit lukea ältä.

Alun suunnittelusta kun päästään operatiivisten tehtävien jakoon, niin hommia kyllä riittää niin pienissä kuin suurissakin asioissa. Messuja edeltävissä viikoissa työ on lähes täyspäiväistä ja hektistä, jossa jokaisen puurtajan osuus on tärkeä lenkki ketjussa. Odottamisille ei ole aikaa. Hiontaa riittää: kaiken maailman hankittavista suurista pintamaterialeista pikkuisiin ruuveihin asti. Jeesus-teippi, purkkaa ja musta tussi. Ne pitää olla aina sissarin työkalupakissa! Niillä selviää vaikka millaisista hätätilanteista.
  
Jos mietit messuille menoa, niin yhdessä uurastaen se on loistava ja erittäin antoisa yhteinen projekti. Tekemisen edellytys on hyvä henki ja luottamus. Me onnistuimme tälläkin kertaa puhaltamaan yhteen hiileen niin että lopputulos on kaikin puolin todella onnistunut. Kiitos hyvän projektitiimin! 

Tiistaina aloitamme rakentamisen. Kaikilla on ollut oma tonttinsa hoidettavana ja hyvin on hoitunut. Ei olla edes viime tingassa, vaan kaikki on ajoissa jo klaarissa! Timanttinen yhteistyö on hioutunut entistä kirkkaammaksi. Seuraavalla kerralla kerronkin jo mitä rakennuspäiviin kuuluu.

Riitta

Idyllicum 

Sissarit® on sisustussuunnittelijoiden rekisteröity yhdistys, jossa on noin 130 jäsentä plus + lähes 40:tä yritysyhteistyökumppania.
#kevätmessut #sissaritkevätmessuilla 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Saatat myös pitää...