Sisustussuunnittelu

Ensivaikutelma


Hotellien sisustukset ovat kiehtovia. Tai sitten ei. Tärkeintä on entré ja ensivaikutelma, ihan kuin uusia ihmisiä kohdatessa. 
Hotellien tehtävänä on majoittaa ja saada ihmiset kokemaan olonsa ylelliseksi tai vähintään viihtyisäksi.
Tämän hotellin aulatilan katseenvangitsijana oli kultainen väri.Kulta jakaa mielipiteitä. Parhaimmillaan se on kaunis. Sävy on tässä tilassa hyvä, ei liian pramea. Pintojen laseeraus-maalaustekniikka rikkoi kultasävyn liikaa prameutta.Tällaista jälkeä saisi Tikkurilan Taika-lasyyrilla tai Teknoksen kolibri-koristepinnoitteella. Aulan kaarevan katon reunassa näkyi kuuden maalikerroksen tarina, jotka oli jätetty näkyviin. Tämä nyt pinnassa oleva kulta oli niistä ehdottomasti tyylikkäin.
 
Aulassa kauneuspisteitä sai aulan pohjaratkaisu ja kauniit kierreportaat. Kerrassaan kätevä aulan penkki, joka oli muodoltaan mielenkiintoinen, mutta fuktioltaan juuri oiva tähän tilaan. Tilassa tilan vaatimalla tavalla.
Tekstiileissä kultaisen sävyn lisäksi oli vankka ruskea ja arvokas violetti. Ilme oli rauhallinen. Pyöreitä pallokuosia oli niin verhoissa kuin tuolien verhoiluissakin. Jalkavalaisimien suuri tekstiilipintainen varjostin näyttää kokonaisuudessa hyvältä, mutta kuinka ollakaan: sen korkeus oli juuri istujien katsekorkeuden edessä. Kaikki pitää siis testata itsekin ennen toteutusta ;).   
 Tekstiileissä oli leikitelty todellakin palloilla, jopa vähän liikaakin, mutta kokonaisuus toimi.
 
Jugendmaista muotokieltä huokuvat ikkunoiden rautaristikot olivat järeästä funktiostaan huolimatta yllättävän kauniit. Pyöreää muotoa niissäkin.    
 
Jos pallot ovat olleet tämän suunnittelijan suunnitelmassa se juju, niin sitten on. Niinpä takan edustan valaistusratkaisu, takan muotoilu noudatti tätä samaan pyöreän pallon linjaa. Eileen Greyn klassikkopöydät eivät olleet tässä tilassa vahingossa.  
 
Aulan pari lounge-sohvanurkkausta olivat oivan rennot oleskelutilat odotteluun. Ainoa krominen läntti Eileen Greyn pöytien kromisen rungon lisäksi oli tuo sohvaryhmän metallinen pöytä. Se oli särö vastakohta muuhun sisustukseen. No, pyöreä sekin, joten linja jatkui uskollisesti. Missäkö tämä oli? Park Hotel, Hampurissa. Ihan kiva.
Minun tulee tarkkailtua sisustusta ja yksityiskohtia miettien miksiköhän tuo on ratkaistu noin? Millaisen valaisimen olisin itse tuohon valinnut? Entä värit tyynyihin? Entä tekstiilien kuosit? Tai sitten tyydyn vain ihmettelemään tai ihailemaan. Mietinnöistä ei pääse missään eikä milloinkaan, sisustussuunnittelu on elämäntapa.

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin