Sisustussuunnittelu

Mistä tiedän minkä värin valitsen? Osa 2

Kerroin aiemmassa postauksessani oransseista projekteistani.
 Tässä pari erilaista sisustussuunnitteluprojektiani, joista kerron mihin värien valinta perustui. Nyt on vuorossa violetti. Se on väri, jossa on suunnattoman paljon sävyjä ja vivahteita. Se on myös väri, joka jakaa vahvasti mielipiteitä.
mistä tiedän minkä värin valitsen?
Aloittaessani sisustussuunnittelu -prosessin, kyselen paljon. Kysymyspatteristoa esittäessäni pyysin näissä molemmissa tapauksissa asiakkaita kertomaan lempivärinsä. Joskus sitä on vaikea sanoa. Oikean värin löytyminen oli näissä helppoa.Molemmissa kohteissa värisävyistä lähdettiin liikkeelle asiakkaalle tärkeistä väreistä ja tunnelmatavoitteista. Myös lempiväreistä. 

Kodin tiloissa on erityisen huomioitavaa, että värimaailma on asukkaillensa mieluinen. Yritysilmeissä on mietittävä mitä tilan halutaan viestittävän asiakkaillensakin. 

Kodin työhuoneeseen valittiin vahva munakoison sävy. Väri, joka on hyvin tumma. Lattiaan valittiin akustiikkaa pehmentävä lilaan taittava laattamatto. Projektissa oli, että asiakas oli valmis luomaan vahvoja tunnelmia tiloihinsa. Toisessa kohteena koti, toisessa yritys.
   

Violetissa ja valoisimmillaan liilassa, on paljon luontoon vivahtavia piirteitä, joista värien nimetkin juontavat. Violetti- sanan syntyperä tulee ranskankielisestä sanasta violette, joka tarkoittaa orvokkia. Liila, lilas, tarkoittaa syreeniä. Violetti on semioottisestikin hyvin vahva väri. Violetti on arvokas väri, joka sopii ylelliseen tunnelmaan.  

 Tässä yritysprojektissa lähtökohtana oli jo yritysilmeeseen suunniteltu värimaailma, joka sekin oli suunnitteluvaiheessa jo saanut viitteitä luonnollisestikin perustajansa lempiväristä.
Sisustussuunnittelijana saatan ehdottaa uusia trendivärejä, tai niitä joita nähdään lehtien sivuilla ja uutuuksissa paljon. Se kuuluu ammattitaitooni, että osaan ehdottaa missä mennään. 

Viime kädessä lopullisen suuntaa antavan signaalin ratkaisee kuitenkin kukas muu kuin asiakas itse. Minäkin suunnitteijana olen erittäin tyytyväinen näihin molempiin lopputuloksiin. Kaunista tuli.
 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin