Sisustussuunnittelu

Mistä tiedän mikä väri sopii…

…sopii siis mihin? Sisustukseenko?
Värien valitseminen on mielenkiintoinen juttu.
Se on suunnattoman kiinnostava ja loputon lempiaihe. Maailma on värejä täynnä ja etenkin sävyjä on loputtomasti. Pari tarinaa oransseista projektistani, miten niihin valikoitui juuri NE värit ja sävyt.
mistä tiedän minkä värin valitsen Sisustussuunnittelija, joka tekee tätä homma työkseen, on perehtynyt värien valojen ja varjojen lainalaisuuksiin. Valot ja valöörit vaikuttavat lopputulokseen. Värien semioottiset vaikutuksetkin ovat erilaisia. Tiloissa toivottavaan tunnelmaan voidaan vaikuttaa värivalinnoilla. Perusteita on paljon. Yksinkertaisimmillaan värivalintoihin vaikuttaa kuitenkin usein asiakkaan lempiväri.
oikean värin valinta
Tässä toimistossa oli ennestään paljon oranssia ja sen haluttiin säilyvän myös uusiin tiloihin. Oransseja elementtejä oli jo olemassa. Oranssi oli ehdottomasti toimitusjohtajan vankka lempiväri. Se sopi hyvin tähän tilaan hyvin, onhan oranssi on tehokas ja pirteä väri. Se tuo energiaa ja valoisuutta. Oranssi sai uusissa tiloissa olla tekstiileissä, pintoihin valittiin tyylikäs rouhean harmaa maalipinta ja kalusteet valittiin valkoiset. Näin värimaailman muuttaminen on helppoa, jos muutto on vaikka edessä tai jos väriä halutaan kenties joskus vaihtaa. 
toimiston uusi ilme Tässä toinen suunnitelma, jonka valmiina näkemistä odotan. Kokonaisuus, jossa logossa ja yritysilmeessä oli jo oranssi samoista semioottista syistä kuin tuossa edellä mainitussa toimistossakin. Oranssi on energisen uuden alku. Oranssi on valon väri, se herättää toivoa.
toimiston uusi ilme

toimiston kaluste-ehdotukset

 Tämän toimiston kalustelinjauksen toivottiin olevan hyvin ajaton, niinpä valitsin ehdotuksiini klassisia design-kalusteita. 

toimiston kaluste-ehdotukset

toimiston kaluste-ehdotukset
Silloin kun suunnittelija tekee asiakkaalle työtä, hän penkoo juuri ne oikeat sävyt, jotka toimivat kussakin tilassa toivotunlaisesti. Silloin ei suunnittelijan omilla lempiväreillä kuulu olla väliä. Lopullinen päätös värin valinnasta on aina asiakkaan valinta. Suunnittelijan työ on tästä syystä myös niin mukavaa.Ihanaa että saa työskenneltyä kaikkien värien kanssa. Kaikille väreille on paikkansa.   

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta.. Hyvä sisustus nojaa ajattomuuksiin, joihin on helppo yhdistää persoonallisuutta. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asukkaan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään toimiva, harmoninen ja joustavasti muokattavissa.

Tutustu myös näihin