olohuone, referenssejäni, remontti, sisustussuunnittelu

Omakotitalon päivitys

Tämä suunnitteluprojekti oli jokaisen suunnittelijan unelma!  
Kaksikymmentä vuotta vanha omakotitalo kaipasi päivitystä.Vaikka talo oli hyvin pidetty, haluttiin pinnat ja ilme tuoda tähän päivään. Pinnat vaan kuluvat, ja ajan hammas näkyy jo väistämättä. 
sisustussuunnittelu Riitta Bergman
Olohuone NYT. Sisustussuunnittelu idyllicum.
Kokonaisuutena tämän kodin ilme muuttui täysin jo suuren pinta-alan, paneloidun viistokaton valkoiseksi maalaamisella. Seiniin valittiin neutraali harmaan sävy NCS 1500 S, harmaa joka taittuu mustasta. Suunnitelmaan kuului kauttaaltaan myös tavallista korkeammat valkoiset lattia- ja kattolistat.
Portaikko oli valkoinen jo ennestään. Portaikon kaiteille ei siten tehty mitään, ainoastaan pesu. Tammiset askelmat jätettiin. Nyt porraskaiteen valkoisuus korostuu entistä enemmän, koska ne saavat kauniin harmaasta seinien sävystä hyvän taustan.

sisustussuunnittelu Riitta Bergman
Olohuone NYT. Sisustussuunnittelu idyllicum.

Olohuoneessa vanhat sohvat saivat lähteä ja uudet tulivat tilalle. Vaikka edellisetkin sohvat olivat muodoltaan hyvät, niin päivitys haluttiin tehdä sitten kuitenkin kunnolla.
 

Olohuone ENNEN.

Olohuone ENNEN. 

Olohuone ENNEN.

Olohuone ENNEN.

Kaikkea ei aina tarvitse kuitenkaan uusia kokonaan. Täällä tehtiin useita harkittuja kalusteiden siirtoja, joka sai vanhat kalusteet näyttämään kuin uusilta uusissa paikoissaan. 
 Olohuoneen tummaksi petsatut kalusteet saivat paikan yläkerrasta, ja alakertaan tuli muualla tässä kodin huoneissa olleita valkoisia kalusteita. Kauniit vanhat tuolit saivat uudet paikat tässä talossa, ja uudet päälliset raikastivat tuolit täysin.
 
EileenGreynklassiset teräsrunkoiset lasipöydät löytyivät muualta asunnosta. Nyt ne pääsevät edukseen paraatipaikoillaan.

sisustussuunnittelu Riitta Bergman
Olohuone NYT. Sisustussuunnittelu idyllicum.

Kattovalaisimen haluttiin olevan se ”wau”, kun tähän huoneeseen tulee. Valaisin Grönlundin maahantuoma Fontana-valaisin tuo juuri sitä ylellisyyttä, jota tähän tilaan kaivattiin. 

sisustussuunnittelu Riitta Bergman
Tämä kuva:idyllicum


sisustussuunnittelu Riitta Bergman
Tämä kuva:idyllicum

Verhot ovat täyttä pellavaa, ja ne ompelutettiin perheen luotto-ompelijalla, jonka hyvää työtä. Kaikki talon verhot nyt ovat hänen ompelemat. Irtotyynyjen violetin sävyinen värimaailma noudattaa tässä talossa kulkevaa linjaa.

Tässä olohuoneen kuvat ennen ja nyt. 
Kerron muiden huoneiden muutoksista seuraavissa postauksissa.
Mitäs pidät?
Ennen-kuvat idyllicum. Nyt-kuvat Studio Pekka Kiirala

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...