keittiö, referenssejäni, remontti, sisustussuunnittelu

Keittiön muutos

Omakotitalon remontissa uudistettiin keittiö. Vanha keittiö oli palvellut jo 20 vuotta, ja oli aika uusia kaikki kaapistot runkoineen. Niin se vain on että vaikka kuinka hyvin pitää paikkoja kunnossa, niin mikään ei ole ikuista. Saranat kuluvat ja tekniikka ja keittiökalusteisiin liittyvät mekaniikat ovat menneet niin paljon eteenpäin että 20 vuotta näkyy ja tuntuu. Oli uuden keittiön aika.
 Tässä näet kuvat, miltä keittiö näyttää nyt, mukana myös kuvat miltä keittiö näytti ennen.
keittiön remontti, sisustussuunnittelu idyllicum
KEITTIÖ NYT. Sisustussuunnittelu Riitta Bergman/ idyllicum. Kuva: studio Pekka Kiirala.

Keittiön toimintojen pääsisijainteja ei ollut tarvetta kovasti muuttaa. Vuosien varrella tämä perhe oli tottunut jo tiettyihin sijainteihin, jotka olivat hyviksi havaittuja. Jonkun verran uudistus toi uutta kuitenkin tullessaan.

Se mitä selkeästi toivottiin oli raikkaus. 
keittiön remontti, sisustussuunnittelu idyllicum
Välitilaan tuli karkaistu maitolasi. Tällöin lasin takana olevan seinän on oltava tasainen. Tässä kohteessa seinät olivat suorat, joten ratkaisu oli ehdottoman helppo. Hyvä pohjatyöt pitkän yhtenäisen lasipinnan asettamisessa on siis tärkeää. Joskus lasin asettaminen ja seinän suoruus saattaa olla haastavaa, etenkin vanhoissa rakennuksissa, jos seinissä on kovasti vinoutta. Pistorasiat on kätevän pyöreän kannen alla.
keittiön remontti, sisustussuunnittelu idyllicum
Keittiöön haluttiin tasopintaa lisää. Nyt tasoa on kätevämmin ruokailutilan läheisyydessä.
keittiön remontti, sisustussuunnittelu idyllicum
Vähän extraa ja viihtyvyyttä. 
HTH-Keittiöiden valikoimista löytyy kalusteisiin sujuvasti sijoitettava kaiutin. Mukavaa musiikkia on soitettavissa bluetoothin kautta. Tässä keittiössä kaiutin sijoitettiin ruokailutilaan päin alakaapistojen väliin. Kaiutin vie ainoastaan 10 cm leveydestä. Kaiuttimen voi sijoittaa myös yläkaapistoihinkin. 

Tässä ENNEN Ja NYT kuvat: 
Aiemmin tason perällä oli rulokaapit jotka kätkivät pienkoneet. Samassa kohdassa on nyt kylmälaitteet. Talon rakenteellisista syistä johten tuossa kohdassa oli juuri 60 cm syvyisille kylmälaitteille sopiva syvyys. Pienkoneille löytyi muualta hyvin tilaa. 
keittiön remontti, sisustussuunnittelu idyllicum
Pistorasiat on kätevän pyöreän kannen alla. Tällä tasolla on totuttu lataamaan puhelimia tai käyttämään keittiön pienkoneita.
keittiön remontti, sisustussuunnittelu idyllicum
Macig move– kaappi kätkeytyy piiloon haluttaessa. 
Tiskipöytä on samassa paikassa, samoin liesi. 


Alla olevassa kuvassa näet saman keittiön ENNEN remonttia. Uskoisitko samaksi? 

 ENNEN 
ENNEN
ENNEN
Yllättävä, mutta kätevä ratkaisu oli tason katkaisu ikkunan edestä kylmäkaappien sijoittaminen nurkkaan, josta ne on helposti nostettavissa sekä ikkunan edessä olevalle tai viereiselle tasolle. Nyt keittiäön toiminnot sijoittuvat L-muotoon. Tämän perheen kylmälaite -tarpeet ratkaistiin täysin asiakkaan omien tarpeiden mukaan, kuten tähän työhön kuuluu. Nurkassa on täyskorkea pakastin ja vieressä jääkaappi, jotka molemmat ovat nyt integroitujen ovien takana.  

sisustussuunnittelu, keittiöremontti, idyllicum
Keittiön remontti. Sisustussuunnittelu Riitta Bergman/ idyllicum
 
Keittiökalusteet tulivat tähän kohteeseen HTH-Keittiöt/ Markkinointi Pakkasilta. Tanskalaiset selkeät valkoiset mattapintaiset ja vetimettömät ovet miellyttivät. Vain alaaappeihin laitettiin vetimet.  
HTH-Keittiöiden palvelu oli toimivaa ja hyvää. Keittiömallistoissa on paljon hyvin toiminnallisuutta lisääviä yksityiskohtia, jotka tuovat keittiön entistä enemmän vähän jopa luksuksen tuntua.
   
Aikamoinen muutos, eikö vaan? 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...