Stockholm Furniture & Light Fair 2016, terveisiä messuilta

Vuoden sisustustrendeissä on nyt 50-luvun keveyttä ja 80-luvun pastelleja.


Erityisesti vihreän eri sävyt ovat nyt ykkösiä, muiden pehmeiden pastelliset sävyjen kulkiessa vaihtoehtoisesti vihreän rinnalla
Vaaleanpunainen, sininenkin. Keltainen voi olla hyvinkin vahvana sävynä. 
  
 

Kalusteet ovat nyt siroja, ainakin niiden jalat ja rungot. Kuinka paljon on lähtenytkään kirppikselle niitä liian rimppanajalkaisia tuoleja, joita kukaan ei katsellut viime vuosikymmenenä! Nyt kipin kapin etsimään aitoja vanhuuksia takaisin sisustukseen. Täyspuiset senkit ja lipastot ovat nyt vankasti tehneet uuden tulemiset. 
Trendien aallon harjalla olevien värien käytöllä on kiva leikitellä. Etenkin silloin, jos tai kun ne sattuvat olemaan omia lempivärejä. 
 
 Jos  olet virhreän ystävä, niin nyt saa vihreällä revitellä. Nyt vaan maalaamaan lempivärillä seinät tai lipastot. Värimaailma on nyt pehmeää.

Puuta puuta puuta! Puun sävy on nyt raikasta vaaleaa, laadukkaasti työstettyä. Mieluiten tammea.  


 
Puun pinta voi olla raffiakin. Pöydän pinta voi olla hyvinkin rouheaa, kunhan sen kaveriksi yhdistää keventäviä tuoleja.

 Kirjahyllyt, hyllyköt, laatikoista kootut kollasit….
Juuri kun kirjahyllyistä on päästy eroon, niin nyt on taas huomattu, että nehän ovatkin kätevyyttä lisääviä sisustuselementtejä. Tosin kirjahyllyjen rakenne on nyt hyvin kevyt. Raskaan hyllyt kuuluivat taannoisiin vuosikymmeniin. Kirjahyllyt ovat kevyitä, tai erillisistä palasista koottuja harkitusti sijoitettuja taideteosmaisia kollaaseja. 

 Hylly. Kevyt hylly. 
Tavalla tai toisella. Pääasia, että sen somistus on myös kauniisti aseteltua. 

Vielä viime vuonna vahvasti esillä ollut eri metallien kirjo on läsnä edelleen, mutta sen rooli on nyt vähän pienentynyt. Kulta tuo ripauksen ylellisyyttä tilaan, vain pieninä annoksina. Kupariakin näkee, mutta sen on oltava vain se jokin, ”the clue”. Ei liikaa.


  
Nahka.


Ja lampaanvilla -taljat. Trendikkyyden huippua. Jopa huonekalujen päälliset ovat nyt kokonaan taljoilla päällystetty. 
Mitäs pidät näistä turkispäällysteisistä tuoleista? Huhhuh.

    Taljoilla pääkllystetään nyt mitä vaan.

Akustiikkaa parantavia ratkaisuja käytetään myös paljon nyt kodin tiloihin, kun avonaiset olohuone ja keittiötilat ja avoimet kaksikerroksiset ratkaisut ovat herättäneet akustiikan parantamisen tarpeeseen. 

Avokonttorit ovat nostaneet aivan uuteen arvoonsa huomioarvon akustisiin elementteihin. Julkiset tilat ja toimistot kodin tilojen lisäksi kaipaavat äänenvaimentajia muodossa tai toisessa: kopperoina, lattia- ja seinäpinnoissa ja pehmentyneissä kalusteiden materiaaleissa. Julkisista tiloista teen eri koosteen. 

 
Tässä nopeimmat tärppini.
Lisäilen tänne kuvia ehtiessäni enemmänkin.  
Pysy siis hoodeilla.

Inspistä sisustamiseen!
Kuvat: idyllicum/ Riitta Bergman
Kohde: Stockholm Furniture & Light Fair 2016