palvelu, yrityskuva

Yrityksen henki

 Olen kovasti nostanut esille yritysten henkeä ja tunnelmaa, luennoidessani, puhuessani tai kirjoittaessani yritysilmeestä. Se onkin osa viime aikojen suurta työstöäni kohti uutta innovatiivista tapaa kouluttaa asiasta. Koulutuksesta kerron tulevissa postauksissa myöhemmin, mutta kuvaanpa tässä mistä on kyse:

Yritysten fiilikset rakentuvat vahvasti siitä hengestä, jonka siellä olevat ihmiset luovat. 


 Olen sitä sorttia ihmistyyppiä, että en voi julkista palvelua tarjoavissa paikoissa voi välttyä niiden tunnelmien loputtomasta mittailemisesta. Fiilistelen, ja kuulostelen. Tunnen itseni välillä kieltämättä mysteerishopperiksi. Uskon, että jokainen asiakas tekee samoin, tiedostamattaan tai tietoisesti. Kyllä me taidamme kaikki sitä tehdä enemmän tai vähemmän. 


***

Kävin taannoin kauniissa pienessä lounaspaikassa lounaalla. Koska täällä blogissani kerron vain hyvistä paikosta, jätän tällä kertaa nimen, paikan ja paikkakunnankin mainitsematta. Yritän vain kuvailla teille tilan tunnelman.
RAKENNUS:
Rakennus ja koko sen miljöö sijoittuu paikalle jonne rakennetaan parhaillaan paljon. Sehän on aina positiivista kun uutta syntyy. Näkymä työmiehistä ei haittaa, koska uurastushan vie eteenpäin. Siitä huolimatta piha-alue ja parkkipaikka olivat oikein siisti. Opastus johti helposti paikalle, mitä nyt opaskyltin teksti on liian pieni, joten se näkyy vasta kohtuullisen lähelle ajaessa. 
Rakennus itsessään on vanha. Ylväs ja idyllinen.
*
*Monta plussaa.*  
ENTRÉ
Sisääntulon ramppi oli rakennettu hienotunteisesti pyörätuolilla kulkijoita ajatellen, ja lasten rattaita työntäviä varten kaide oli ehjä ja kunnossa. HyVin huomioitu. Kaikki siltä osin hyvin siis. 
Mitä nyt ramppi näyttää keskeneräisesti kyhätyltä, ja oli tehty vanerilevyistä (Voi ei!), ja kaiteen vieressä on muoviset kukkaruukut.
*
*Vähän miinusta.*

Sisääntuloeteinen on melko pieni, mutta ei haittaavan pieni kuitenkaan. Sehän kuuluu sellaisenaan tähän taloon, ihan hyvä ettei ole lähdetty laajentamaan eteistä väkisin. Talo on kunnostettu siististi, kaikki seinäpinnat on maalattu valkoiseksi. Siistiä. Ei liikayrittämistä. 
*
*Plussaa.*

SISÄTILAT
Tilassa toimii lounasravintola. Varsinainen ruokasali on melko pieni, joten kaunis intiimiys olisi tässä tilassa mahdollista. Sali on valoista ja raikas. Talon iän oloiset pöydät ja eripariset tuolit tuovat oikeantuntuista ajanpatinaa tähän saliin. On siistiä ja puhdasta. 

Tilassa olevat kalusteet ovat osittain vanhoja: eripariset tuolit tuovat ilman muuta kiehtovuutta. Salissa on suloinen vanha talonpoikaispenkkikin.
 Tilassa on talon historiasta kertovia kuvia. Loistavaa! Tarinaa näkyvissä. Mutta: kuvien kehystys on toteutettu katon rajoista roikkuvin näyttelysiimoin, joka ei sovi tämän talon tyyliin. Kehyksetkin taitavat olla muovia?
*
*Paljon plussaa, turhia miinuksia muovista.*
  
 PALVELU:
Lounasaikana näytti olevan jonkun verran kävijöitä, ja mikä ilahduttavaa lapsiperheitä.  
Lounas oli normaalin hintainen. Ei tässä ravintolassa nyt niin kovin montaa asiakasta tässä samaan aikaan ollut, mutta henkilökunnalla näytti olevan silti kovin kiirettä. Etenkin kun henkilökunnan omat lapset olivat myös syömässä, ja piiloutuivat kiirettä pitävän äidin helmoihin piiloon. Ehdin kuulla jo asiakkaiden huomauttavan, että perunat olivat loppu, leipä oli loppu. 
*
*Auts. Iso iso miinus.*

Tällaiset paikat ovat niin lähellä sitä onnistumista, joista menestys syntyy. On vain huomoitava kaikki. Ei muovia, ei ikeaa liian näkyvästi tällaisiin miljöisiin.

Ja se palvelu. Palvelu ei tarvitse olla ylitse vuotavaa, vaan inhimillistä, siroa ja söpöä sopisi tämän talon tyyliin. 
KIIRE. 
Sen tekee henkilökunta itse. Se ei koskaan ole piirre, joka on myönteistä. Kiireestä huolimatta kaiken voi tehdä ripeästi. Etenkään jos omat lapset eivät roiku mamman helmoissa lisäämässä kiirettä.

*Liikaa miinuksia. Turhaan. Kaikki tekijät helposti korjattavissa.* 

***
Niin paljon hyviä aihioita. Niin pienillä tekijöillä, tyyliin sopivilla materiaalivalinnoilla ja viihtyvyyden luomisen huomoimisella tehdään paljon.  

Sellaisia me olemme me. 
Me asiakkaat. 
Mysteerishoppereita. 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...