identiteetti, yrityskuva

Nimi postin tiellä pitää?

Tämän päivän uutinen on tuo itella-nimen muuttaminen takaisin postiksi. 
Nimiuudistus tehtiin 7 vuotta sitten ja siitä nousi silloin kova kohu. Uudistusta tarvittiin myös visuaalisesti. Pallot tulivat vanhan postitorven tilalle. Nyt nimi vaihdetaan takaisin ja kohu syntyi taas. 
Mahtavaa, että nykyisellä johdolla on rohkeutta vaihtaa takaisin parempaan nimeen! 
http://www.iltalehti.fi/talous/2014081318569552_ta.shtml

Ajatella.
Tiedotustilaisuudessa sanottiin tänään: 
”Posti nimi vahvistaa paremmin identiteettiä, ja nimi kertoo paremmin mitä yhtiö tekee”. 

Kyllä.
Eikö tuota identiteetti-taustaa muka mietitty jo silloin kun tuo nimivahdos tehtiin? Varmasti mietittiin, mutta silloin kuitenkin muut nimen vaihtamisen syyt menivät edelle. Mihin silloin silti unohtui yrityksen identiteetin olemuksen syvä analyysi ja mietintä? Nimen historia, sanan merkitys, ja se että nimi oli jo hyvä? Pelkästään hyväksi nimeä ei tee ”…se vaan on aina ollut” -selitys.  Taustatyö on oltava perusteltua, syvää ja vahvaa. 
Nyt palattiin siihen ehdottomasti kertovampaan ja yleismaailmallisestikin toimivaan, historiasta asti hyvin toimineeseen originaaliin nimeen, joka ei koskaan edes poistunut asiakkaiden mielestä. Testaapa vaikka sanakirja.org:ssa kuinka monella kielellä posti-sanalla on sama juuri.
Joskus asiat ovat vaan yksinkertaisia. 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...