mediassa, Oma koti kullan kallis

Oma koti kullan kallis

 Mikä erottaa meidät suunnittelutyötä tekevät toisistamme? 
Tai toisinpäin käännettynä, mikä meitä suunnittelijoita yhdistää? 

Yhteistä meillä ainakin on se, että meidän tehtävämme on ratkaista asiakkaan pulmat ja tilanteet viiden tähden tasoisesti. Sisustussuunnittelu-tapauksessa tuo viiden tähden tasoinen työ on viiden E:n taktiikka. 

Nämä viisi E:tä ovat: 
  • ESTEETTISYYS
  • EETTISYYS
  • ERGONOMISUUS
  • EKONOMISUUS
  • EKOLOGISUUS

Sain kunnian osallistua OKKK-lehden artikkeliin, kolmen koon olohuoneesta. Erilaisia tilanteita, milloin on tarpeen käytännölliset ja järkevät hankinnat.
Oma koti kullan kallis 02 2014
 Tämä aihe on itselleni nyt hyvinkin ajankohtainen, koska oma tytär on muuttamassa pois kotoa ja rakentamassa omaa valtakuntaansa. Se herätti vastaamaan tähän käytännöllisyyteen tällä tavalla.Periaatteessa kukaan itseään kunnioittava suunnittelija ei ehdota epäekologisia ratkaisuja… 
 mutta.
Aina vaan ei ole sellainen elämäntilanne, että on mahdollista ostaa se pitkäikäinen ”isältä pojalle” säilyvä ratkaisu. 
 Ei vaan ole.
*** 
Entä maku-asiat, siirtyvätkö ne äidiltä tyttärelle? 
 Ei. Ei ehkä, koska tytär ei aina pidä siitä mistä äiti pitää;).
Nytkin tuossa artikkeissa on minun unelmani: ah, niin ihana howard-sohva! Mutta onko se tyttäreni maun mukainen? Ei. 
Eivät kaikki nuoret ole vielä selvillä millaisen sisustuksen he haluavat ensimmäiseen kotiinsa. Osa tietää, osa ei. Helpompaa on määritellä mitä EI halua! Sekin tosin helpottaa valintojen ja ratkaisujen tekoa erittäin paljon… 
Ainoa mikä kaksikymppisellä kodinrakentajalla on varmaa, on jatkuva muutos. Elämän tilanteet muuttuvat: kodin koko, perhe ehkä kasvaa…makukin saattaa muuttua! Trendit muuttuvat, arvostukset muuttuvat. Onko värimaailma se josta nyt pitää, sama puolen vuoden päästä, viiden vuoden päästä?   
Lainatakseni tytärtäni: ”…vaihtoehtoja on NIIN paljon! ”
 Ja onneksi on!
Äiti saa pitää unelmansa, ja tytär saa toteuttaa omansa. 
***
Nykyään nuo edullisetkin valinnat tosin saattaavat olla ikeaismin myötä jopa ekologisiakin: esim.edullistenkin sohvien rungot kun saattavat olla yllättävänkin kestäviä, niin että sohvia voi jopa kierrättää. Niin että lopulta sittenkin taitaa onnistua viiden tähden/viiden E:n perusteet…. ;).   
Oma koti kullan kallis 02 2014
Tällaisella tilannekatsauksella ja kannalla tässä kohtaa.
***

Kiva lehti muuten, kaunis ja käytännönläheinen.  
Nimensä mukainen: 
OMA KOTI kullan kallis. 
Olkoon se siis jokaisella omanlainen.
Äidillä oma. Tyttärellä oma.  

ps. Täältä voit lukea haastatteluni vastaukset kokonaisuudessaan. 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...