kaupunkikuva, remontti

HOME vai home?

Järkyttyneenä luin tänään Hesarista Kirkkonummen kunnantalon homeongelmista.
http://www.hs.fi/kotimaa/a1394692028035?jako=ea0c8e5cebdc8794dc4f8cf49ff21d31&ref=fb-share 

Miten tämä voi olla mahdollista? 

Muutenkin kun tämä kunta on kuralla! Valtava määrä väkeä on saanut kyytiä yyteitten myötä, ja saavat nyt sitten homeisessa talossa työskennelleenä kenties herkistymiset ja homeisen hajun kaupan päälle. 
OMG. 
 

***

  Vuosia sitten kuljin joka aamu samaa reittiä entiselle työpaikalleni Helsingissä, ja seurasin erään päiväkodin rakentamista. Seinät olivat jo villoitettu, ja odottivat pitkään ulkoseinien rakentamista. Tuli sadepäivät, tuli sadeviikko, tuli pitkä räntäsadekausi… ja nämä seinät vaan odottivat edistymistä. Seinät ammottivat kohti talven saapumista pelkillä villoituksilla, ja odottivat rakennusvaiheen edistymistä. 
En tiedä mitä oli tapahtunut siinä vaiheessa ko. päiväkodin rakennusprojektille, pitivätkö rakennusmiehet lomaa vai tekivätkö toista työmaaprojektia, mutta ei tarvitse kummoinenkaan blondi olla, kun tajuaa että niihin seinävilloihin on jäätävä kosteutta, jotka sitten lopulta jäivät tuon rakennuksen sisä- ja ulkopinnan väliin.

Kyltti Home Sweet Home
kuva lainattu: http://www.ihanaliving.fi/product/360/kyltti-home-sweet-home
  Olin juuri todistamassa myös ystävättärelläni ilmennyttä kosteusvauriota. Seinä, josta pilkotti tummuutta on nyt purkamisen alla. Selvitettävänä on, miten pitkältä kosteutta oikein löytyy. Vahinkotarkastajakin, joka mittaroi kosteuden määrää totesi vain että ”Tämä on hyvin tyypillistä,
 kosteusongelmaisia taloja on todella paljon.” 
Kerroin hänellekin tuosta ihmetyksestäni: ohikulkemastani päiväkodista. Hän tyytyi hymyilemään oikein vienosti, kun blondina ihmettelin ääneen, voiko ne villat olla terveellisiä, joita tuossa em. kuvaamassani päiväkotirakennuskohteessa näin…ymmärsin kyllä mitä hänen hymynsä tarkoitti.  Vahtoehtoja on vain yksi. Kosteus.

****


Näitä tarinoita riittää. Tämä tarina ei ole edes ainoa lähipiirissäni. Vastikään kuntokartoituksessa terveen talon paperit saaneessa talossa on ilmennyt valtava kosteusvaurio sauna-ja khh-osastossa. Koko ko. siipi meni pohjamutia myöden uusiksi. 
Mitä merkitystä on talon myyntivaiheessa tehtävällä kuntokartoituksella, jos pitkään muhinut home- ja kosteusongelma ei muka näy tutkiessa ja mittareiden värähtelyissä?

**** 

  Onhan HOME-sana nyt kovastikin muotia. Siis visuaalisesti.
Mutta että rakennusmiehet ovat ottaneet trendin noin todesta.
 Harmi, että nyt on kielet ja sanojen merkitykset vaan menneet ihan sekaisin! 

Tiskirätti Home is where your story begins
http://www.ihanaliving.fi/product/318/tiskiratti-home-is-where-your-story-begins

kuva lainattu: In The Houze-  blogista
Kuva lainattu: http://inthehouze.blogspot.fi/.
Oikein kuivaa ja kotoisaa viikonloppua!

PS.  Jouduin vähän penkomaan noita HOME- kylttien kuvia, kun meillä ei löytynyt HOMEtta…, hope so;).

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...