mökin sisustus, mökki, mummon mökki, referenssejäni, vanhat esineet

Torpan sisustus


Tämän kesän päivien viemää on ollut pienen torpan ehostus
Torppa saatiin häthätiin juuri juhannukseksi käyttöön, ja kovassa käytössä tilat heti olivatkin, kun nuoret aikuiset valtasivat paikat. Tosin heitä oli sen verran paljon, että ulkoruokintaan kyllä saivat tyytyä! Onneksi sää suosi.

Nyt hommat ovat vasta päässeet todenteolla käyntiin, joten työtä riittää niin paljon kuin vain aika ja takatasku antaa myöden. 
Tässä vähän välähdyksiä:

Vanha riipputuoli sai arvoisensa paikan, viime kesän maalaus ehosti sen mustaksi kaunottareksi. Terassin pöydän pinta ei kestä katseita, joten se sai yllensä säkkikankaan, kunnes parempi pöytä löytyy. Toistaiseksi on päivän sana. Kaikki viimeistely elää kokoajan.

   

Viime kesän maalattavat ovat tosiaan päässeet vihdoin paikoillensa!
Vitosen tuolit saivat uuden valkoisen pinnan. 
 

Hyvin kelpaa valkoisina. 
***
 Tekstiilejä, tms. materiaaleja on kerääntynyt jo pidemmän aikaa.
 Periaate on se, että ”sillä mennään, mitä on, eli mitä nurkista löytyy. Jos on tyyliltään soveltuva, niin passaa. Siinä yritetään olla tarkka. Vähän helmiä tarttuu tietenkin aina kyytiin kuitenkin. Ja vaihtelu! Se on täällä varma juttu. 
Verhot ovat jo vaihtuneet! Löysin mieleiseni laskosverhot.
  
Sohvan virkaa saa toimittaa toistaiseksi peruslaveri, joka vääntyy tuplapediksi tarvittaessa. Vaihtelevat tyynynpäälliset ovat tarpeen selkänojina. Askon vanha tähtipeite toimii tässä hyvin.  Legendaarinen kuumavesipullo, joka on lahja ystävältä, saattaa olla tarpeen syksyn viileiden tullen. Se sopii ainakin torpan tyyliin mainiosti.  

  

***
Kirppikseltä on tarttunut merimiehen pullo ja lasipallo. Ikea on yliveto hyllyn kannattimissa…aterinkulhona toimii Zbh:n Coast- lyhty ja ylähyllyn lyhty on sensijaan tuliainen Raumalta.        
Sukset ovat vielä tässä kuvassa nurkassa, mutta ovat jo päässeet valaisimeksi mummon mökkiin. Pstt! Aterimille löytyi hyvä paikka, kiitos Satu vinkistä ;)!  

***
 Sitten keittiön puolelle. 

***
Viime kesänä puretusta vanhasta keittiöstä jäi jäljelle laatikot, jotka toimittavat nyt uutta virkaa hyllyinä. Mitä niissä tulekaan sitten säilytettyä, sen aika näyttää. Nyt puna- ja siniruutuiset kaffekupit täyttivät tilan. Ai niin, tämänkin nurkka muuten muuttui taas jo…. 

 
Vanhassa vara parempi. Raikas vaasi ja sen ”ikikukat”. 
Vihdoin ja viimein kahden euron ikkunan pokasta tuli peili. Raskaan peilin kiinnitys meni kätevästi: peili nojaa alhaalta pariin kulmarautaan, yläpuolelta peilin paikallaan pysymisen varmistaa Brukan naulat.
 
Nämä vanhat esineet luovat sitä aitoa tunnelmaa. Melko pätevä pöytäliinan paino…
Zbh:n Penthouze- pöytävalaisin pääsi arvoisellensa paikalle.   .
Vanha rei`ítin sai uuden viran. Se ylennettiin nyt oven vartijaksi.
***
Ihana Zbh:n Coast-lyhty, jota voi käyttää vaikka kuten tässä aterimien kulhona Kuva:Decomoor, kiitos Satu.

SES!

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...