referenssejäni, remontti, suunnitelma idyllicum

Tuulikaappi

Eteinen on kodin tila, jossa tehdään se entré, ensivaikutelma.

Suomessa eteiset, ja etenkään tuulikaapit eivät ole välttämättä houkuttelevin osa asuntoa, koska tila muodostuu usein lähinnä  säilytystilaksi. Tuulikaapilla on kuitenkin tärkeä oma funktionsa täällä pohjolassa. Se on tila, joka pitää ns. kylmän loitolla.
*** 
Maailmalla eteiset ovatkin vähän eri mittakaavassa, ja aivan toisessa roolissa kuin Suomessa. Maissa, joissa on pääsääntöisesti lämpimämpää, ei tarvita tällaista ”välitilaa”. 
    
Tässä tyypillinen eteinen mm. USA:sta.
Eteis- ja tuulikaappikulttuuri on onneksi saanut vaikutteita muualtakin maailmasta. Lämmitysjärjestelmätkin ovat kehittyneet, joten uusiin ratkaisuihin on jo erilaisia mahdollisuuksia.
Nykyään tuulikaappi ehkä jopa puuttuu kokonaan uudiskohteista. Asuntomessutaloissakin 
 näkyi tästä myös viitteitä
***
Joka tapauksessa Suomessa on paljon, PALJON asuntoja, joissa tuulikaappi on se tyypillisesti pieni sisääntuloväylä, johon on kenties vielä ujutettu talon SÄHKÖKAAPPI.

*** 

Kesän yksi suunnittelutyökohteitani oli koti, jossa oli juuri tämä ”sähkökaappiongelma”. Tilaa vievä sähkökaappi häiritsi niin, että sille piti tehdä jotain.  
Miksiköhän ihmeessä joskus onkin ollut vallalla se rakentamisen tapa, että sähkökaapin paikka on tuulikaapissa? 
Nykyajan rakentamisessa sähkökaappi on onneksi löytänyt jo muitakin paikkoja asunnosta, johon se voidaan sijoittaa, mm. varaston puolelle, josta sitä voidaan operoida ihan yhtä hyvin. 

No mutta.
Asuntoja, joissa sähkökaappi ON tuulikaapissa, niitä ON paljon. 

***
Piirsin heille erilaisia ehdotuksia. ”Se mitä et voi piilottaa, korosta!”- ajatuksella mentiin.  Tässä kodissa oli poikkeuksellisen hyvä mahdollisuus ottaa vaatenaulakolle tilaa varsinaisen eteishallin puolelta. 
Eteisessä oli jo ennestään kaapistot peililiukuovien takana, joten nyt vaatenaulakon sijainti oli vain yhteisen päätöksen päässä. Tässä tapauksessa naulakkoratkaisu oli siis helppo.
Vaatteet menisivät jatkossa eteisen peilioven taakse. Näin kaunis eteishallin kulma saisi uuden ilmeen.  


***

Mistä lähdettiin? 
Tässä kuvia ennen ja jälkeen remontin: 

TUULIKAAPPI ENNEN. 

Kenkäkorin takana on tässä eteisessä myös patteri, joka piti ottaa huomioon. 
Kengät tarvitsivat kuitenkin edelleen säilytystilaa. 

ETEISKULMA ENNEN. 
***
 Tein heille ehdotuksia, joista kävimme yhdessä läpi heille parhaiten sopivat ratkaisut. 
Kesälomalla heillä oli sopivasti aikaa, joten he tarttuivat toteutukseen. Nyt tämä projekti ei ollut enää tuskainen, vaan  tuulikaappiproggis olikin heille molemmille tosi mieluinen. Eikä enää ongelma! Remonttiprosessi sai aikaiseksi kuulemma kivoja shoppailuretkiä ja yhdessä miettimisiä. 
***

Sisääntulo muuttui nyt tosi kutsuvaksi, ja etenkin asiakkaan itsensä näköiseksi. Kodit kun kuuluvat olla kodikkaita, ja ne saavat olla asukkaittensa maun mukaisia.

NYT kengät ovat verhon takana piilossa. Perheen isä teki kätevän ratkaisun, tukeva kansi toimii myös istuinpenkkinä ja on nostettavissa helposti ylöspäin. 

Tuulikaapissa oli kenkäkaappi, jota toivottiin säilytettävän.
ENNEN

Peiliseinä tapetoitiin ja ulko-ovi sai uuden maalipinnan, joka tekee tästä tuulikaapista huomattavasti valoisamman.

Sama kohta 
NYT 

Kenkäkaappi sopi paikallensa hyvin, ja etenkin sen funktio toimi heillä loistavasti, samoin kuin sen värimaailma oli mieluinen. Kenkäkaapin värimaailmasta lähdettiin siis liikkelle. 
Perheen äiti kertoi olevansa itse innokas sisustaja, joten yksityiskohtaisimmat sisustuksen ”pilkut” jäivät hänen toivestaan heidän itsensä valittavakseen.

NYT 

Olemassa oleva kenkäkaappi sai nyt ylleen  korit, ja pikkuhyllyn avaimille ja pikkutavaroille. Hanskat ja huivit ovat somasti piilossa pikkukoreissa.

***

Tuulikaappi, kodin sisääntulon välitön pussin suu. 

Ongelmako? 

Ei enää, kun sen suunnittelee toimivaksi ja kauniiksi, niin että perheen kissatkin hyrisivät. 

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Anonyymi says:

    Oi kun sievän tuulikaapin oot ideoinut. Meillekin vois tulla keksii eteiseen jotain kaunista. :D.
    Nim.Pajutien pulmuset

Kommentointi ei ole käytössä.