idyllicumin taustaa, Riitta Bergman

Riitta ja idyllicum

My story. 


Pienenä halusin opettajaksi, köksän maikaksi, kunnes tajusin etten haluakaan viettää elämääni aina kuuman hellan vieressä.
Työt veivät uimaopeksi uimahalliin viileisiin vesiin, olin mm. Suomen ekoja vauvauinnin ohjaajia. Palelin aikani uimaopen tehtävissä kylmässä vedessä ja pilli suussa. 
Oi niitä aikoja! 
Kivoja kollegoita ja komeita uimareiden kroppia työpäivien ilona, esteetikko kun olen ;). Kivaahan se oli, mutta silloin uimaopettajilla ei ollut sellaista ylellisyyttä kuin märkäpuvut.
***

Pikku open sielu elää minussa vielä edelleen, pedagogisuus kun on aina verissä. Koulumaailma veti puoleensa heti ylppäreiden jälkeen, erityiskoulun kouluavustajavuosi opetti jo paljon. Teimme täysillä opettajan tehtäviä. 

Opiskelin pedagogiksi luokanopettaja -linjalla ja koulumaailmassa olinkin sitten melko pitkään. Muksutkin syntyivät ja sitten tuli tarve oppia uutta. Taidan olla ikuinen opiskelija. On niin paljon asioita joita olisi ihana oppia! 

***
Design management-opinnot (medianomi AMK)veivät  mainostoimistoihin ja markkinointialalle. Perehdyin erityisesti yrityksiin ja niiden ilmeisiin, eli design managementiin /yrityskuvan rakentamiseen ja brändeihin.
Sain sananmuksesti makeita työkokemuksia. Toimin messuosastojen ja yritysilmeiden parissa asiakkuuus- ja projektipäällikkönä.

mm. Ingmanin Sentimento jäätelön lanseeraus & ilmeprosessi kokonaisuudessaan oli mukava ja makea projekti. 
…jonka takia piti maailmallakin kuvailla ja kuikuilla jäätelötiskejä, …mikäs siinä :).   


Sitten oli mm. Suomen 1. Hei me leivotaan!- proggis…

Josta tuli huutia, kun menin sopimaan Antti Tuiskun ihka ensimmäisen(?*) akustisen keikan pienen pieneen kyläkouluun pohjoisessa, ja pidin asian salassa toimittajilta. Ainoastaan Antti ja hänen managerinsa tiesivät tämän*. 


Markkinointimaailmassa olo oli antoisaa, mutta en omaa siihen tarvittavia kovia kyynärpäitä. Toiset osaavat olla kovempia ja sopivat siihen rooliin paremmin.Sellaiset tyypit etenevät sillä saralla hyvin. Se on hirmu kovaa peliä Bostonissa. Ei se ollut minua varten. Hyvä niin, sillä se vei minut kohti unelmani toteuttamista, jossa juuri nyt olen.   

***Design management ja yritysten ilmeet on NIIN NIIN lempiaiheeni, ja hyvä vahvuus nyt sisustushommia tehdessä. 

Olen saanut valita työni, saan tehdä harrastustani nyt työkseni!
 Aivan ihanaa :)! 
Olen saanut viedä taitojani ja intohimoani eteenpäin. Kiitos siipan ja kiitos golfin. Kotona olen saanut sisustella tarpeeksi, verhot, taulut ja  huonekalutkin ovat saaneet vaihtua rauhassa ”miun maun mukkaan”. Tänään vaihtoi mm. pari lipastoa juuri paikkaa, ja verhot odottavat ompelua kun edelliset laitoin kiertoon. 

***
mistä ihmeestä nimi idyllicum? 


Idylli on meillä kaikilla omaa harmonian käsitystä, se saa olla kunkin oman näköistä. Se tarkoittaa minulle asiakkaan kuuntelemista. 

Cum on latinaa ja tarkoittaa yhdessä tekemistä. Sitä tämä työ kokoajan on: yhdessä tekemistä. 
Niinkuin elämä. 

Joku muu kuvaisi varmasti minua paremmin, mutta….taidan olla tyyppinä yhdistelmä boheemia luovuutta ja taiteellisuutta & samanaikaisesti tarkkuutta ja käytännönläheisyyttä. Vahvuutenani pidän visuaalisuuttani. Näkemyshän aina on jonkunlainen, josta kannattaa aloittaa uusi mietintä. Yhdessä toisen kanssa, niin päästään hyvään lopputulokseen. 
*
Subjektiivisuus on joskus liian kapeaa, ja objektiivisuus voi avata silmät.
*
Tartun helposti niin piirustuskynään kuin akkuporakoneeseenkin. Rakastan leikkiä väreillä, ja sitä kuinka niillä voi pelata! 
 Tosin ajattomuus, klassisuus ja tyylikkyys ovat myös kyllä tavaramerkkejäni. Tila ratkaisee ja tilan henki ja ikä! Vähän sama juttu kuin meillä naisilla muutenkin: ikä ja tyyli ratkaisevat. Tyylillisesti suomalainen selkeä design ja amerikkalainen värikäs runsaus kiinnostavat tällä hetkellä huimasti ja näitä maailmoja yritän onnistuneesti yhdistellä.
Tässä yllä joitakin tyypillisyyksiäni, vähän ompelua & käsillä tekemistä, kauneutta, piirtämistä & maalaamista…ja nuo pilkut. Pilkut tuovat iloa, eihän siitä mihinkään pääse. Taitavat olla jo kohta mun tavaramerkkiäni ;). 

Siinä se sitten olikin.  

Toivottavasti tekemiseni ja työni puhuvat puolestani enemmän. Olen palveluksessanne. 
*
Tehdään sinun idyllisi näköinen ilme. 
Kotiisi tai yrityksesi tiloihin. 
idyllicum.

***

Kirjoitin tämän esittelyni nyt siitä syystä että tänään 19.9.2012 ilmestyvässä Kodin Kuvalehdessä on myös vähän tarinaa allekirjoittaneesta. Ihan kiva, vaikka esilläolo ei olekaan varsinainen juttuni. Idyllicum on kuitenkin leipätyöni ja vaatii tietenkin esilläoloakin. Tämä sisustuspilkkuja.com -blogi onkin nyt kiva kanavani. Tätähän kirjoittaa vähän kuin vain itselleen, vaikka onhan täällä kyllä joku muukin näköjään käynyt….yli 11 000 kertaa. Tosi hienoa!  
Tietäisinpä ketkä :). Joku. Sinä?  

Jätä ihmeessä tänne palautetta ja kommentteja….

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...

5 kommentti

 1. Ihan mukava kuulla jotakin myös sinusta itsestäsi. Minunkaan blogini ei ole vielä kovin vanha ja tekstisi toi elävästi mieleen nuo alkuajat 🙂

  Voi että kun olisin tiennyt että menet Habitare-messuillle, olisin kysynyt sinua kuvaamaan Trash Design-juttuja. Itse en päässyt tänä vuonna kiireen vuoksi ja se harmittaa ihan hirveästi. Lukijoita olisi löytynyt, viime vuonna tekemäni postaus messuosastosta on meinaan ollut yksi blogini suosituimmista.

  Toivotan sinulle onnea ja menestystä jatkoon!

 2. Hei Lea, kiitos sinulle kommentistasi! On mulla tuolla itsestäni, mutta on tainnut hukkua muiden juttujen alle…otin jonkun verran kuvia Trash-osastosta: kts. Habitare 2012/teemat. Se on kyllä NIIN mainiota miten hyviä ideoita siellä onkaan….löysitkö?
  Jatketaan & ollaan kuulolla!

 3. Kiitos, löysin kyllä! Käyn aina aika pikaisesti katsastamassa viimeisen postauksesi ja nuo Trash Hotel -kuvat ovat menneet ohi. Voisinko saada luvan yhden kuvan käyttöön blogissani, taidan myöhemmin tehdä koosteen jossa löytyy linkkejä Trash Hotel juttuihin netissä?

 4. Voit ottaa, laita ihmeessä, mutta mainitsethan linkin ja idyllicumin:)

 5. Kiitos! Ja totta kai, laitan aina linkin alkuperäiseen lähteeseen ja tiedon siitä mistä olen saanut kuvan 🙂 Ihan heti en ehdi juttua tehdä, mutta laitan tänne tiedon kun olen tehnyt sen.

Kommentointi ei ole käytössä.