AJK, portfolio, Riitta Bergman, sisustussuunnittelu

Lounaskahvila Cocon Hats

Olen luvannut avata sisustussunnittelukoulutuksen portfolioni osia täällä blogissa.
***
 Sisustussuunnittelijakoulutuksen yksi tärkeimpiä on materiaaleja ovat tekstiilit: niiden tuntemus, käyttö, käyttötarkoitus ja kuten kaikessa muussakin, unohtamatta värisilmää ja ideointia.
Tässä opintoaikainen tekstiilityöideointi-/harjoitukseni, jonka teimme vaativan ja aivan loistavan opettajamme edesmenneen Petra Suvannon opastuksella. Hän usutti meitä olemaan rohkeita ”Revitelkää, keksikää jotain uutta!”
Okei. Yritin.
Tämän ideoimani funkishenkisen lounaskahvilan nimi on CocoNHats.
Tämä täysin kuvitteellinen tarina kertoo Cocosta. Hän kirjoittaa kirjeen ystävälleen ja kertoo tarinasta, kuinka hän on rakastunut Suomessa. Rakkauden innoittamana hän perustaa kahvilan, jonka teemana on hatut….
 
Tekstiilityötehtävä Riitta Bergman/ funkkishenkinen kahvila CoconHats

Valloittavan asiantunteva opettajamme, joka tämän tehtävän teetti, Petra Suvanto on nyt poissa. Suurella lämmöllä ja kunnoituksella, tämä on hänen muistolleen. Yksi mieleeni jääneitä lauseita Petralta oli, kun hioin ensimmäisen tekstiilityötehtäväni yksityiskohtia: ”Relaa jo!”.

Petra Suvanto In memoriam.  

Riitta

Sisustajana pidän siitä, että uskalletaan yhdistellä niin vanhaa kuin uutta ja eri budjettikentiltä. Hyvä perussisustus nojaa tiettyihin ajattomuuksiin, johon on helppo yhdistellä trendejä ja omia persoonallisia mieltymyksiä. Kodin sisustuksessa oleellisessa roolissa on asujan oma maku ja mielipide. Yrityksissä ratkaisevaa on yritysilme.

Väreillä ja kuoseilla pelaaminen on minun taitoani.

Rakastan aitoa oloa ja lämmintä viihtyisyyttä, taitavasti tehtyä tunnelmaa. Suunnittelijana tehtäväni on luoda kokonaisuus niin, että sisustus on mittasuhteiltaan ja yhdistelmiltään harmoninen. Kannattaa käyttää sisustussuunnittelijan alaan perehtymistä, yhteyksiä ja ammattitaitoa hyväksi. Niin sinä säästät.

Saatat myös pitää...